Naam van anti-Baudetfractie FVD-opstappers in Eerste Kamer bekend: Fractie-Van Pareren

Naam van anti-Baudetfractie FVD-opstappers in Eerste Kamer bekend: Fractie-Van Pareren

Gert Jan Segers (CU) en Geert Wilders (PVV) in debat. Bron: Screenshot NOS.

De vijf Eerste Kamerleden die vorige week uit Forum voor Democratie stapten, gaan verder onder de naam Fractie-Van Pareren. Dat heeft de persvoorlichting van de Eerste Kamer vanmiddag bekendgemaakt.

Sinds vandaag telt de Eerste Kamer officieel een, nieuwe, vijftiende fractie. Naast de dertien partijen die anderhalf jaar geleden gekozen zijn in de senaat en de GO-afspliters Henk Otten en Jeroen de Vries is er nu ook de Fractie-Van Pareren. Deze bestaat uit de vijf FVD-senatoren die schoon genoeg hadden van het belachelijke gedrag van Thierry Baudet en alle antisemitische rellen bij de partij. De Eerste Kamer schrijft:

"Vijf senatoren van de fractie van Forum voor Democratie (FVD) stappen met ingang van 29 november jl. uit de fractie. Zij hebben dit meegedeeld in brieven aan de Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn. De vijf senatoren gaan vanaf die datum onder de naam van één van hen gezamenlijk verder in de Fractie-Van Pareren.

De vijf leden van de Fractie-Van Pareren zijn: Bob van Pareren, Toine Beukering, Otto Hermans, Hugo Berkhout en Nicki Pouw-Verweij."

Een nogal saaie naam, natuurlijk, maar het Reglement van Orde laat nu eenmaal geen creatievere vondsten toe. Wel past het natuurlijk bij de rol die bij de Eerste Kamer past: saai en degelijk wetten doorspitten om te zien of er juridische en rechtstatelijke oneffenheden in staan.

Hopelijk biedt de nieuwe naam de fractie van vijf senatoren, bij wie naar verwachting ook Annabel Nanninga zich zal aansluiten na haar zwangerschapsverlof, voor de komende drieënhalf jaar meer rust dan de boreale ballentent die het steeds antisemitischer geworden FVD werd de afgelopen weken. En wellicht dat de Eerste Kamerleden zo ook nog een kans krijgen het verkiezingsprogramma van de partij uit te voeren, in plaats van dat ze zich constant moeten verdedigen voor het gestoorde gedrag van de flamboyante, doch keihard van de wagen gepleurde, partijleider.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties