snapshot 18

Naam van anti-Baudetfractie FVD-opstappers in Eerste Kamer bekend: Fractie-Van Pareren

Geen categorienov 30 2020, 17:00
De vijf Eerste Kamerleden die vorige week uit Forum voor Democratie stapten, gaan verder onder de naam Fractie-Van Pareren. Dat heeft de persvoorlichting van de Eerste Kamer vanmiddag bekendgemaakt.
Sinds vandaag telt de Eerste Kamer officieel een, nieuwe, vijftiende fractie. Naast de dertien partijen die anderhalf jaar geleden gekozen zijn in de senaat en de GO-afspliters Henk Otten en Jeroen de Vries is er nu ook de Fractie-Van Pareren. Deze bestaat uit de vijf FVD-senatoren die schoon genoeg hadden van het belachelijke gedrag van Thierry Baudet en alle antisemitische rellen bij de partij. De Eerste Kamer schrijft:

"Vijf senatoren van de fractie van Forum voor Democratie (FVD) stappen met ingang van 29 november jl. uit de fractie. Zij hebben dit meegedeeld in brieven aan de Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn. De vijf senatoren gaan vanaf die datum onder de naam van één van hen gezamenlijk verder in de Fractie-Van Pareren.

De vijf leden van de Fractie-Van Pareren zijn: Bob van Pareren, Toine Beukering, Otto Hermans, Hugo Berkhout en Nicki Pouw-Verweij."

Een nogal saaie naam, natuurlijk, maar het Reglement van Orde laat nu eenmaal geen creatievere vondsten toe. Wel past het natuurlijk bij de rol die bij de Eerste Kamer past: saai en degelijk wetten doorspitten om te zien of er juridische en rechtstatelijke oneffenheden in staan.
Hopelijk biedt de nieuwe naam de fractie van vijf senatoren, bij wie naar verwachting ook Annabel Nanninga zich zal aansluiten na haar zwangerschapsverlof, voor de komende drieënhalf jaar meer rust dan de boreale ballentent die het steeds antisemitischer geworden FVD werd de afgelopen weken. En wellicht dat de Eerste Kamerleden zo ook nog een kans krijgen het verkiezingsprogramma van de partij uit te voeren, in plaats van dat ze zich constant moeten verdedigen voor het gestoorde gedrag van de flamboyante, doch keihard van de wagen gepleurde, partijleider.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten