NAFTA-deal - Klassiek staaltje 'powerplay' van Trump tegen Democraten

NAFTA-deal - Klassiek staaltje 'powerplay' van Trump tegen Democraten

President Trump zette zijn handtekening onder een nieuw verdrag dat NAFTA moet vervangen. De Democraten staan niet achter dit verdrag en dreigen moeilijk te gaan doen. Trump pakt ze nu terug. Dat meldt De Telegraaf.

Het handelsakkoord NAFTA was volgens Trump aan vervanging toe. Hier was hij al enige tijd mee bezig en zit wat dat betreft helemaal in z'n element: deals sluiten. Tijdens dit proces hebben de Democraten natuurlijk het Huis van Afgevaardigden terugveroverd en zitten schuimbekkend te azen op een moment voor wraak. Trump dwarsbomen lijkt daarmee de makkelijkst te hanteren strategie voor de Democraten.

Trump is echter ook niet gek en voert al vrij snel de druk op. De Democrats zullen nu in moeten stemmen met het nieuwe verdrag of Trump schrapt NAFTA en maakt daarmee beide verdragen ongeldig. Hij slaat daarmee heel de strategie plat en dwingt eensgezindheid af bij de Democrats, want wanneer er een aantal niet meegaan, zullen zij al snel als buitenbeentje worden gezien.

Ze kunnen er dan donder op zeggen dat Trump de weigeraars verantwoordelijk houdt voor het opzeggen van de verdragen en anders doen de kiezers dat wel zodra zij beginnen te voelen wat een 'NAFTA-loze situatie' voor hun betekent. Trump kan dan gewoon zeggen dat hij een alternatief klaar had liggen, wat natuurlijk 'the best deal in the history of deals' is geweest. Trump verwacht dat de Democrats zullen meegaan met het nieuwe verdrag.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties