Nationale Postcode Loterij geeft 8,4 miljoen aan radicaal-linkse piraten

Nationale Postcode Loterij geeft 8,4 miljoen aan radicaal-linkse piraten

Door mee te doen aan de Nationale Postcode Loterij subsidieer jij dit soort radicale clubs.

Sea Shepherd is een radicaal-linkse organisatie van, voor en door extreme milieu-activisten. De organisatie werd enkele decennia geleden opgericht door een topman van Greenpeace. Hij moest die organisatie verlaten omdat zijn mede-Greenpeacers hem te radicaal vonden.

Lees meer: Nationale Postcode Loterij doneerde ook $25 miljoen aan Clinton Foundation

Wat natuurlijk het één en ander wil zeggen.

Die organisatie blijkt nu voor miljoenen gesubsidieerd te worden door de Nationale Postcode Loterij:

De Nationale Postcode Loterij, de grootste goededoelenloterij van ons land, doneerde 8,4 miljoen euro voor het snelle schip van Actiegroep Sea Shepherd. Al snel rezen vragen of een nieuw 'oorlogsschip' wel een goed doel is? De radicale manier van actievoeren door Sea Shepherd is omstreden: justitie in de VS bestempelt de activisten als 'een stelletje piraten'.

Sea Shepherd zijn feitelijk gewoon zeeterroristen. Ze doen er werkelijk alles aan om hun doelen te bereiken. Daarbij vinden ze het geen enkel probleem om schepen van bedrijven die ze niet steunen bewust zo zeer te beschadigen dat ze letterlijk zinken. De opvarenden moeten dan gered worden door collega's of de kustwacht.

Dat is dan ook de reden dat er niet alleen kritiek is op Sea Shepherd vanuit Amerika, maar ook vanuit Nederland. VVD-Kamerlid Remco Dijkstra legt uit:

"Ik ben bepaald geen fan van Sea Shepherd, al was het maar omdat ze geweld hebben gebruikt. Waar de miljoenen van de Nationale Postcode Loterij heengaan, is aan hen. Ik vind wel dat de deelnemers aan de loterij moeten weten dat dit ook met hun geld gebeurt. Voor mij is het in elk geval een reden om niet aan de loterij deel te nemen."

Dankzij de Nationale Postcode Loterij heeft deze radicale club nu in schip in handen dat van de marine lijkt te zijn: het is groot, grijs, razendsnel, en met een waterkanon. Ja, dat lees je goed: een waterkanon. Daarmee willen ze andere schepen in gevaar brengen; alles om hun heilige milieudoelen te bereiken.

Wil jij je geld daar echt aan uitgeven?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties