'Nationalistisch-populistische held' Donald Trump gaat beurs Palestijnen flink spekken

'Nationalistisch-populistische held' Donald Trump gaat beurs Palestijnen flink spekken

Want we weten allemaal dat je vrede gewoon kunt kopen in het Midden-Oosten. Toch?

Ah kijk, ge-wel-dig nieuws voor de terroristen van Hamas en Fatah: Donald Trump wil ze de komende tijd flink wat extra gratis geld geven.

Internal State Department documents that were published on Monday by Foreign Policy magazine show that while the Trump administration is preparing major cuts in U.S. foreign aid all across the world, one of the few areas where the administration actually wants to increase spending is the Palestinian territories of the West Bank and Gaza.

Man, je zou willen dat andere presidenten dit vóór hem bedacht hadden! Amerika en Europa hadden die terreurorganisaties gewoon wat geld kunnen geven; dan was het probleem in die regio al lang opgelost. Niet dan? Ja toch!

Al met al krijgen de Palestijnen volgend jaar maar liefst $215 van Mr. President. Dat komt neer op zo'n 190 miljoen euro. En nee, daar hoeven ze helemaal niets voor te doen. Zelfs niet 'ophouden met het vermoorden van joden.'

Goddank dat we de geweldige nationalistische-populist Donald Trump nu hebben om de boel recht te zetten. Ge-wel-dig. Applausje voor jezelf Donald. En jullie ook, Trumpkins. Echt fantastisch gedaan.

En dan zijn we er nog niet. Trump is namelijk ook van plan om flink te bezuinigen op 'steun' aan andere landen. Welke landen, vraagt u? Nou:

The document proposes a 47.4% cut to Egypt's aid - a surprising policy in light of the warm and friendly way in which Trump has treated Egyptian President Abdel-Fattah al-Sissi. It also proposed a 21% cut to foreign aid to Jordan, whose leader, King Abdullah, is the only world leader to have been invited to meet the president twice since his inauguration.

Die twee, Al-Sisi en Abdullah, zijn misschien wel de enige twee leiders in het Midden-Oosten en Noord-Afrika -- buiten premier Netanyahu, natuurlijk -- die de strijd tegen de radicale islam serieus nemen. Juist zij moeten het nu dus ontgelden. En dat alleen maar omdat die volidioot in het Witte Huis niets van het Midden-Oosten begrijpt.

Het is best begrijpelijk dat die man de afgelopen decennia te druk bezig is geweest met de uitbouw van zijn zakenimperium om op het Midden-Oosten te letten, maar laat hem dan in vredesnaam een paar adviseurs in dienst nemen die wél weten waar ze het over hebben. En nee, dan heb ik het dus niet over dochterlief Ivanka en haar linkse politiekcorrecte echtgenoot Jared Kushner. Die twee moeten zo ver mogelijk van de Oval Office gehouden worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties