Natuurorganisaties beginnen nieuwe hetze

Geen categoriemei 15 2012, 16:30
Nu de PVV niet meer als zondebok kan fungeren, hebben natuurorganisaties iets nieuws bedacht. Ze gaan zich permanent militant opstellen.
FC Kunduz bezuinigt 200 miljoen euro minder op het natuurbeleid dan FC Henk Senior. Dat zou reden kunnen zijn voor natuurorganisaties om de vlag uit te hangen. Wie daarvan uitgaat is echter schromelijk naïef. Leef je eenmaal op geld van anderen, dan verdwijnt al je gêne. En zo geschiedde bij de wazige-hippieclubjes. Ze krijgen een kwart van de bezuinigingen teruggestort, een waanzinnig hoog bedrag. Gisteren kwamen ze echter met een 'tienpuntenplan'. De Volkskrant schrijft daarover:

Er moet een nieuwe Natuurwet komen (niet degene die Bleker vorig jaar indiende), de Ecologische Hoodfstructuur moet de hoogste prioriteit krijgen (Bleker wil juist geen eurocent meer besteden aan 'verbindingszones') en de jacht moet weer meer worden begrensd.

Aanvoerder van het stormfront is Natuurmonumenten, dat tegenwoordig wordt geleid door Hans Wijers - hoe kan het ook anders een D66-kopstuk. Deze organisatie heeft in het verleden aangetoond geen enkele waarde te hechten aan de gebieden die ze bezitten. Die worden zonder enige aarzeling verruild voor andere gebieden. Ik meen dat het toen nog degelijke (en wekelijkse) HP/De Tijd er in 2007 een groot artikel aan heeft gewijd. Vast heel nobel van Natuurmonumenten en ze kunnen het ongetwijfeld uitleggen, maar het is wel ronduit hypocriet voor een organisatie die compleet door het lint gaat als de overheidsbijdrage wordt teruggeschroefd. Als je jezelf zakelijk opstelt, moet je niet raar opkijken als je gesprekspartners datzelfde doen.
De overheid beheert via onder meer Staatsbosbeheer de nodige natuur. Natuurmonumenten heeft zijn eigen gebieden. het Wereld Natuur Fonds beheert nog het een en ander. Het lijkt mij logisch dat de overheid zich focust op gebieden waar weinig andere organisaties actief zijn. Provincies zijn daar beter in dan het Rijk, maar die stelden zich activistisch op door het natuurakkoord te weigeren. Hierdoor zouden ze verantwoordelijk worden voor het natuurbeleid in plaats van het Rijk. Ironisch dat ze dat weigeren, want ze doen al niet zoveel.
Door de nieuwe opstand der natuurorganisaties zijn we weer geheel terug bij af. Henk Bleker is stom, de PVV is stom, Groenlinks en D66 zijn tof. Als ik Bleker was, had ik een kudde agressieve pony's richting het hoofdgebouw van de natuurorganisaties gestuurd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten