NCRV past Demmink-poll aan

Geen categorieapr 03 2013, 13:22
Peilingfaal.
De NCRV is er echt op fantastische wijze in geslaagd om iedere vorm van geloofwaardigheid van zich af te schudden. GeenStijl legt uit:

Op 31 maart (cache) was de stelling, nou goed, de vraag: 'Spreekt Opstelten de waarheid dat er geen bewijzen tegen Demmink zijn gevonden?' Daarop antwoordden een paar honderd zielen die niet geloven in de verhalen van Opstelten en vrindjes snoeihard NEE. Als u nu live gaat kijken op de weblogsite ziet u pardoes de volgende stelling staan: 'Het is onduidelijk of Opstelten de waarheid spreekt wanneer hij zegt dat er geen bewijzen tegen Demmink zijn'.

Wat er vervolgens gebeurt? Op die tweede vraag antwoorden Demmink-critici natuurlijk met een volmondig 'ja', waardoor de uitslag totaal wordt omgedraaid.
De omroep heeft de stelling uiteindelijk wéér aangepast, maar voor veel mensen is dat ongetwijfeld too little, too late. Werkelijk een enorme PR-faal van de NCRV. Je moet peilingen sowieso niet tussendoor aanpassen (waardoor uitgebrachte stemmen volstrekt waardeloos zijn geworden), maar al helemaal niet bij zo'n gevoelig onderwerp.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten