Nederland blundert erop los: verdachte zaak Femke en Sam vrijgelaten door vormfout

Nederland blundert erop los: verdachte zaak Femke en Sam vrijgelaten door vormfout

Hoe dom kun je zijn? Waar het de Nederlandse autoriteiten betreft is het antwoord elke keer weer: dommer dan jij voor mogelijk houdt.

De Nedermarokkaanse man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van de twee tieners Femke en Sam, uit Bergen op Zoom, is weer vrijgelaten. De reden? Het aanhoudingsverzoek van Nederland aan Portugal voldoet niet aan de Europese normen. Daarom was de lokale rechtbank in Portugal gedwongen om de man te laten gaan.

Natuurlijk blijft deze figuur nog wel officieel aangemerkt als verdachte, alleen is hij in de tussentijd wel vrijgelaten. Zo'n vormfout kan dus enorme gevolgen hebben. We moeten hopen dat de man niet besluit om er maar snel vandoor te gaan. Doet hij dat wel, dan wordt het natuurlijk vreselijk lastig om hem nog eens op te sporen.

Maar goed, laten we hem vooral geen ideeën geven. Het is al zorgwekkend genoeg dat hij nu weer vrij rondloopt.

Om de man nu opnieuw op te pakken en uitgeleverd te krijgen moet Nederland een nieuw verzoek indienen. Ik stel voor dat deze administratieve kwestie dit keer wordt overgelaten aan iemand die weet hoe dit werkt, en niet aan de één of andere stagiair. Heel Nederland leeft immers mee met deze zaak, wat niet zo gek is; Femke en Sam zullen jouw kinderen maar zijn. Dat ze vermist zijn en vervolgens rondhangen met veel oudere mannen is natuurlijk een waar nachtmerriescenario.

Lees meer over:
Politie Misdaad kinderen Portugal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties