Nederland gegijzeld door ijzel: tientallen ongelukken, het verkeer staat stil

Nederland gegijzeld door ijzel: tientallen ongelukken, het verkeer staat stil

Er zijn vandaag al tientallen ongelukken gebeurd door ijzel. Ook staat het verkeer in grote delen van het land stil; soms omdat auto's te langzaam moeten rijden, en op andere momenten omdat er een ongeluk is gebeurd waardoor de weg is afgezet.

DDS - Nieuws & Opinie

Daarom adviseert Rijkswaterstaat mensen dan ook om de weg vooral niet op te gaan. Als je naar buiten moet rijd dan voorzichtig, maar als je vandaag binnen kunt blijven doe dat dan. Er is geen enkele reden om nodeloos risico's te nemen.

Weerman Marco Verhoef legt uit dat het vandaag glad is... en glad blijft:

"Vooral een breed gebied rond de lijn Leeuwarden-Hardenberg heeft last van ijzel. Dat blijft voorlopig zo, doordat de temperaturen daar onder het vriespunt blijven. Maar dat betekent niet dat het niet ook op andere plaatsen glad kan zijn. De radar ziet niet alle buitjes."

Vanmorgen om een uur of tien waren er al tientallen ongelukken gebeurd: alleen al op de weg van Zwolle naar Meppel acht. Dat is vrijwel zeker een record op die weg. En dat is nog niet eens het ergste. Rijkswaterstaat legt uit:

"Er komen zeker nog aanrijdingen bij; er blijven maar meldingen bij ons binnenkomen van weginspecteurs."

DDS - Nieuws & Opinie

En zo blijft de ijzel-hel nog even doorgaan. Wegen zijn spekglad, automobilisten verliezen de controle over hun stuur, en auto-ongelukken komen vaker voor dan ooit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Weer Verkeer Gladheid Ijzel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer