Nederland in paniek vanwege ontsnapte cobra

Geen categoriesep 06 2014, 17:45
Dit volk stelt echt helemaal niets meer voor. Wat een dieptrieste wanvertoning.
In vroegere tijden was het heel normaal dat, als je naar buiten ging, je het risico liep om een gevaarlijk dier tegen het lijf te lopen, of agressieve bendes, of wat dan ook. Gevaar hoorde feitelijk bij het leven. Niemand die zich daar overdreven druk over maakte.
Tegenwoordig is het heel anders. Vergeleken met het verleden - ja, zelfs nog redelijk recent - is het tegenwoordig bij-zon-der veilig. Je zou denken dat mensen daar dankbaar voor kunnen zijn en daardoor minder angstig zijn. Helaas, niets is minder waar.
Onlangs ontsnapte er namelijk een giftige cobra in Made, Noord-Brabant. Oké, denk je dan, een gevaarlijke slang is ontsnapt. Schakel de autoriteiten in en haal er een paar professionals bij et voila; het leven kan gewoon doorgaan.

De buren van de eigenaar waren inmiddels ergens anders ondergebracht om nachtelijk gevaar te voorkomen... De sportclubs in het Brabantse Made hebben de trainingen voor de jeugd en senioren afgelast. Bij Madese Boys gaat het om de trainingen van 12 teams, van jeugd tot senioren, in totaal ongeveer 150 spelers... De gemeente Drimmelen adviseert bewoners in de wijk ramen en deuren dicht te houden. Ouders doen er goed aan kinderen niet buiten te laten spelen... 

Dit is dus geen satire. Er brak echt paniek uit - en niet alleen vanuit burgers zelf, maar ook nog eens vanuit de gemeente. 

Op steenworp afstand van de Valkenhof staan 2 scholen. Basisschool Den Duin en het Dongemond College zijn op de hoogte gebracht van de ontsnapping. Leerlingen worden op school opgevangen en meteen naar binnengebracht... Buurtbewoners houden er ernstig rekening mee dat ze oog in oog met de cobra komen staan. Deuren blijven dicht en het is stil op straat. In de wijk is veel politie aanwezig, zo laat Omroep Brabant verslaggeefster Marieke Boerefijn weten.

Ik geef het op. Dit volk valt niet meer te redden. Als je zo bang bent voor een slang die gewoon rustig van zijn nieuw-gewonnen vrijheid aan het genieten is kun je het bijltje er net zo goed meteen bij neergooien en ons allemaal de moeite besparen om er nog iets van te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten