Nederland is paradijs op aarde volgens CBS: 'Verdere stijging welzijn nauwelijks mogelijk'

Nederland is paradijs op aarde volgens CBS: 'Verdere stijging welzijn nauwelijks mogelijk'

Straalt het zonnetje bij u ook zo hard naar binnen dat uw woonkamer 's nachts nog licht geeft? Bij het CBS wel! Negen op de tien volwassen Nederlanders zeggen tevreden te zijn met hun leven. Dolle boel hier dus! Via NU.nl.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de thermometer weer tussen de billetjes van de maatschappij gestopt, en ging tevredenheid en geluk onder Nederlanders meten. Natuurlijk levert dat soort onderzoeken percentages op die vergelijkbaar zijn met verkiezingsuitslagen in autoritaire staten. Zo was in 1997 onder 18- tot 25-jarigen maar liefst 91 procent gelukkig, terwijl dat nu 86 procent is. Ook 55-plussers worden dagelijks wakker met een grijns die meer en meer wegheeft van een mislukte operatie, en zegt maar liefst 89 procent gelukkig te zijn.

Een van de grootste bijdragen aan de toename van gemeten geluk, komt door mensen met een niet-westerse achtergrond. Ondanks al het gemekker over racisme en discriminatie de hele dag door, maakt het mensen blijkbaar wel gelukkig dat ze een uitkering krijgen en niet langer in een land leven waar hun huis iedere dag nieuwe kogelgaten krijgt. Wat een verrassing.

De overheid kan zichzelf weer mooi op de borst kloppen. Maandenlange wachtlijsten in de zorg, toenemende psychische klachten, onzekerheid over pensioen en een belastingdruk van wat, 40 procent? Maar super gelukkig allemaal. Houden ze ook dit soort onderzoeken in Noord-Korea? Ik denk dat ze daar met vergelijkbare cijfers komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties