Nederland mestrekkersland: 3 dodelijke steekpartijen afgelopen nacht

Nederland mestrekkersland: 3 dodelijke steekpartijen afgelopen nacht

Het bewijst maar weer dat een vuurwapenbod totaal zinloos is.

Het is afgelopen nacht weer eens heerlijk losgegaan in enkele Nederlandse steden. De Telegraaf legt uit:

Steekwapengeweld heeft zaterdagavond aan drie mensen op verschillende plaatsen het leven gekost. In Nijmegen kwam een 51-jarige man om na een steekpartij bij een ruzie in een café. In Zaandam werd een 16-jarige jongen doodgestoken en ook in Oss overleed een man nadat hij gestoken was met een mes.

In Nijmegen kreeg het slachtoffer ruzie met een 30-jarige man. Nou ben ik 32 en druk bezig met het zorgen voor mijn gezin (nou ja, voor mijn vrouw en mijn baby waar ze 6 maanden zwanger van is). Wat je op die leeftijd zaterdagnacht om 02:15 uur op straat doet is mij een raadsel, maar blijkbaar zijn er dertigjarigen die zich als pubers gedragen. En maar stoer doen.

Die 30-jarige gek kwam vervolgens terug... met een mes. Toen hij zijn vijand zag stak hij hem neer. Het slachtoffer werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij, helaas overleed.

Da's dieptriest, maar wat er in Zaandam gebeurde is mogelijk nog schokkender. Daar was het slachtoffer namelijk een jongen van 16. Hij werd rond elf uur 's avonds aangevallen op straat en overleed meteen.

Wat Oss betreft werd een man neergestoken in een woning. Ambulancepersoneel probeerde hem nog te redden, maar het mocht niet baten.

Het zijn vreselijke verhalen, laat daar geen misverstand over bestaan, maar het moet ons ook inspireren om nou eindelijk eens een debat te voeren over vuurwapens. In een land waar vuurwapens verboden zijn worden mensen namelijk gewoon vermoord met een mes, dat hebben we vannacht weer gezien. Als je ongewapend bent doe je daar niets aan.

Door een coulantere houding ten opzichte van vuurwapens te hebben kunnen mensen zichzelf in ieder geval verdedigen. Nu hebben we een situatie waarin criminelen de enigen met vuurwapens zijn... en andere crimineel tuig gewoon messen gebruiken om mensen te vermoorden. Daar moet maar eens verandering in komen.

Juist daarom is het bijzonder belangrijk wat Jasper de Groot doet met zijn Facebook-groep (en organisatie) Vrij Wapenbezit Nederland. De Groot begrijpt dat vrij vuurwapenbezit de misdaadcijfers uiteindelijk juist verlaagt en onschuldige mensen in staat stelt om zich te verdedigen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties