Nederland, onmoet Bep. De gloednieuwe tool van de ING legt je de Miljoenennota uit via WhatsApp

Nederland, onmoet Bep. De gloednieuwe tool van de ING legt je de Miljoenennota uit via WhatsApp

Miljoenennota, regeringsplannen, ambtelijke stukken... het is niet altijd even makkelijk om te doorgronden, maar van groot belang is het wel: het zijn immers documenten die wél vertellen hoe je financiën er volgend jaar uitzien.

Krijg je namelijk een belastingverhoging of juist een –verlaging voor je kiezen? Ga je er op vooruit, of achteruit wat betreft koopkracht? Gaat het wekelijkse cafébezoek je meer of minder geld kosten?

Om het allemaal wat inzichtelijker te maken, heeft de ING een nieuwe tool ontwikkeld: Bep. En om die te raadplegen hoef je geen lastige software te downloaden. Nee, je kan Bep gewoon vragen stellen over de Miljoenennota via de populaire berichtenapp WhatsApp.

Tijdens Prinsjesdag werd van Bep al druk gebruikt gemaakt. Veel mensen wilden weten of in hun specifieke situatie ze nu meer of minder geld overhouden. Bep antwoordde deze mensen snel en inzichtelijk door aan de hand van een dropjespot de verschillen te schetsen:

dropjespotMaar ook op andere vragen had de digitale vrouw een antwoord: kinderbijslag, geld voor de zorg, kinderopvang... Bep kon alle vragen aan. Soms antwoordde ze met tekst, maar ook voor hele verhalen in slechts emoticons draaide ze haar hand niet om:

Emoji Ad2Wat ING hier deed was nog nooit eerder gedaan, maar gelukkig was de actie was een groot succes. Meer dan 2000 mensen hebben Bep toegevoegd aan hun Whatsapp-contacten, en meer dan 3000 vragen werden ingediend. De bank brak hiermee met een oud calvinistisch credo: met Bep kon ING het immers wel leuker maken.. én ook makkelijker!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties