NEDERLAND PIETENLAND: Pro-Zwarte Piet blokkades al aangekondigd in Den Helder op dag van intocht

Geen categorienov 10 2018, 17:00
Blijkbaar inspireren de Blokkeerfriezen hun vrienden in Den Haag.
Kijk eens even, blijkbaar is moed dus besmettelijk:

De straffen die zijn uitgedeeld aan de Friezen die vorig jaar anti-Pietactivisten tegenhielden om demonstraties bij de landelijke intocht in Dokkum te voorkomen, houden andere Nederlanders bepaald niet tegen om ook in actie te komen. Zo heeft een groep woedende inwoners uit Den Helder een oproep gedaan om de toegangswegen naar de Noord-Hollandse marinestad te blokkeren op de dag van de intocht.

De mogelijke nieuwe blokkeeracties worden opgezet door het comité 'Warm Onthaal Kick Out Zwarte Piet.' Hdat zal niemand verbazen dat die naam nogal ironisch bedoeld is. De organisatie wil er namelijk voor zorgen dat Kick Out Zwarte Piet niet in staat is om te demonstreren. De kinderen in Den Helder moeten alle gelegenheid krijgen om Sinterklaas te vieren, zonder inmenging van neo-kolonialisten uit Amsterdam. "Dat verdienen ze," aldus het comité.
Alleen gisteren gaven al ruim 450 mensen aan aanwezig te zijn bij de blokkeeracties. Het valt natuurlijk te bezien of die mensen inderdaad komen opdagen, maar het is in ieder geval wel degelijk een teken dat de schandalige veroordeling van Jenny Douwes en de andere Blokkeerfriezen bepaald niet het effect heeft waar de rechtbank en het OM op hoopten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten