'Nederland stemde in de VN weer “braaf” mee in het anti-Israël circus, anti-Joodse geschiedvervalsing'

'Nederland stemde in de VN weer “braaf” mee in het anti-Israël circus, anti-Joodse geschiedvervalsing'

Nederland en nog 155 landen zien geen Joodse connectie met Jeruzalem

Afgelopen vrijdag was het weer mis in de Verenigde Naties (VN). Er werden maar liefst zes anti-Israël resoluties aangenomen door de Algemene Vergadering van deze organisatie. Het past in de reeks van circa twintig van dergelijke resoluties, elk jaar opnieuw.

Verantwoordelijk hiervoor is het islamitische machtsblok - ongeveer een derde van het aantal aangesloten landen - dat deze er doorheen drukt. Met steun van andere dictaturen en de laffe opstelling van Europa (dat de moslimlanden niet wil bruuskeren) krijgen deze automatisch een meerderheid. Daardoor wordt de democratische rechtsstaat Israël vaker veroordeeld dan alle andere landen in de wereld bij elkaar, waaronder vele afzichtelijke dictaturen zoals Noord-Korea, Iran, Syrië of Venezuela. Dit klopt natuurlijk van geen kant.

De toenmalige Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Abba Eban zei het een jaar of vijftig geleden al:

“Als Algerije een resolutie zou indienen waarin wordt verklaard dat de aarde plat is omdat Israël die heeft platgedrukt, zou die aangenomen worden met 164 stemmen voor, 13 tegen en 26 onthoudingen."

Mensen die de veroordelingen van de VN als argument gebruiken om Israël te bekritiseren, weten dan ook niet waarover zij praten of zijn bewust kwaadwillend.

Een van de resoluties legt de schuld voor het ontbreken van vrede tussen Israël en de Palestijnen uitsluitend bij Israël. Die werd aangenomen met 156 stemmen voor. Tevens ontkent deze resolutie de Joodse banden met Jeruzalem. Zo wordt de Tempelberg - waar de Joodse Tempels hebben gestaan - alleen bij de islamitische naam genoemd.

U leest het goed, ruim driekwart van de landen in de wereld ondersteunt anti-Joodse geschiedvervalsing.

De Israëlische vertegenwoordiger bij de VN Noa Furman verklaarde:

"We leven in een tijd van vele crises in de wereld. Het is een schande dat de VN, in plaats van deze crises aan te pakken, zoveel vooringenomen resoluties aanneemt.

De omissie [van de Joodse band met Jeruzalem] was opzettelijk. Het is een nieuw voorbeeld van de Palestijnse weigering om de bewezen historische band tussen het Jodendom, het christendom, de Tempelberg en Jeruzalem als geheel te erkennen.

De internationale gemeenschap moet stoppen deel te nemen aan een dergelijke flagrante ontkenning van de geschiedenis."

De Amerikaanse vertegenwoordiger Leslie Ordeman sprak zich ook uit tegen de teksten van de resoluties:

"Zoals de Verenigde Staten herhaaldelijk hebben verklaard, is deze situatie onaanvaardbaar. Wij zien steeds resoluties die alle soorten Israëlische acties onmiddellijk veroordelen, maar bijna niets zeggen over Palestijnse terroristische aanslagen op onschuldige burgers. Dit is bijzonder actueel, nu er op 12 november meer raketten op Israël werden afgevuurd dan op welke dag dan ook sinds 2014.

De Palestijnen zijn de enigen met een speciale afdeling binnen de VN. De boodschap die hiervan uitgaat, is dat de Palestijnen nooit terug hoeven naar de onderhandelingstafel.”

Opvallend was dat Nederland weer “braaf” meestemde in dit anti-Israël circus. Dit terwijl vorig jaar november een motie van de Tweede Kamer is aangenomen die de regering vraagt om:

“In VN-verband actief stelling te nemen tegen lidstaten in VN-organisaties die disproportioneel agenderen tegen Israël, en …. onrechtvaardige resoluties af te wijzen.”

Daar komt dus helaas nog weinig van terecht. Het is onverantwoordelijk dat - in deze tijd van weer om zich heen grijpend antisemitisme - de Nederlandse regering de enige Joodse staat als pispaaltje blijft gebruiken.

Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties