Nederland wil af van politiek-correcte Sinterklaasintocht

Nederland wil af van politiek-correcte Sinterklaasintocht

De publieke omroep heeft definitief afgedaan.

De publieke omroep heeft de oorlog verklaard aan het oer-Hollandse Sinterklaasfeest. Gisteren lieten ze ineens een 'witte piet' zien in het Sinterklaasjournaal. Tot pakjesavond zendt de NTR, de zogenaamd educatieve maar in feite multiculturele omroep van de NPO, dagelijks een aflevering van het Sinterklaasjournaal uit.

Het moment dat de Zwarte Pieten veranderen in 'regenboogpieten' moet nog komen, maar Nederland is het politiek-correcte Sinterklaasjournaal nu al spuug- en spuugzat. Voorzitter Marc Giling van de stichting Pietengilde, de vakbond voor Zwarte Piet, zegt dat hij vanaf volgend jaar een alternatieve Sinterklaasintocht wil organiseren met alleen maar Zwarte Pieten.

Hij zegt: "Wat mij betreft verdwijnt de omroep per direct van de buis. Schandalig dat een met belastinggeld betaalde organisatie op deze manier een traditie om zeep helpt." Hear, hear. En:

Giling vreest dat veel scholen nu in de problemen komen. "Het verhaal van het Sinterklaasjournaal wordt vaak overgenomen, maar dat gaat nu een conflict opleveren met ouders die geen verandering willen. De arrogante NTR negeert immers ruim negentig procent van de bevolking. Het is pure machtsmisbruik."

De voorzitter van het Pietengilde heeft 100 procent gelijk. De NTR moet als de wiedeweerga van de buis verdwijnen. Waarom betalen we in hemelsnaam nog mee aan een groepje radicale activisten dat zich voordoet als journalisten van een "educatieve omroep", maar dat intussen keihard werk maakt van de vernietiging van een mooie Nederlandse traditie? De subsidie aan de NTR moet zo snel mogelijk worden ingetrokken.

Tot het zover is, moeten we - en met we bedoel ik de 90 procent van de Nederlanders die vindt dat Zwarte Piet onlosmakelijk verbonden is met het Sinterklaasfeest - vanaf volgend jaar een alternatieve Sinterklaasintocht organiseren. De NTR heeft het verprutst. Het lijkt me wijs als we dit jaar alvast een signaal afgeven aan de NTR en met z'n allen het Sinterklaasjournaal en de landelijke intocht in Gouda boycotten.

Want als we politiek-correct geneuzel willen horen, gaan we wel naar een conferentie van de Partij van de Arbeid.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties