Nederlanders genieten met volle teugen van versoepelingen: lange rijen voor winkels en volle terrassen

Nederlanders genieten met volle teugen van versoepelingen: lange rijen voor winkels en volle terrassen

Een terras in coronatijd, midden 2020. Bron: Jules van Iperen / Shutterstock.com.

Er zijn vandaag enkele versoepelingen ingegaan: de terrassen zijn weer opengegaan, het winkelen met afspraak is afgeschaft en de avondklok is opgeschort. Deze versoepelingen zijn goed te zien in Nederland, mensen zitten weer op terrasjes, en er staan voor sommige winkels lange rijen waardoor het Nederlandse straatbeeld er compleet anders uit ziet vergeleken met een week geleden.

De versoepelingen die vandaag ingingen zijn niet te missen: het straatbeeld is compleet veranderd en ook op sociale media steken mensen hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. Veel Nederlanders zijn blij dat ze weer even op een terrasje kunnen zitten, zo ook opiniemaakster Marianne Zwagerman, die het als een "burgerplicht" ziet om nu de kleine ondernemer te helpen door juist nu even een terrasje te pakken.

?ref_src=twsrc%5Etfw

En er zijn meer Nederlanders die met volle teugen genieten, velen vinden het fijn om te zien dat er een "gezellige sfeer" hangt. Door het heropenen van de terrassen lijkt voor hen de sfeer te zijn teruggekeerd in de Nederlandse steden. Voor horecaondernemers was het natuurlijk extra fijn dat het vandaag een mooie dag was, wat in Maastricht, samen met de confettikanonnen, een vreugdevol tafereel veroorzaakte.

?ref_src=twsrc%5Etfw

?ref_src=twsrc%5Etfw

?ref_src=twsrc%5Etfw

Terwijl de terrassen weer open mochten om 12:00 uur staan er voor sommige winkels gigantische rijen. Nu men geen afspraak meer hoeft te maken om te winkelen lijken sommigen direct hun kans te grijpen. Voor winkels als Primark en de Ikea vormden zich lange rijen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

?ref_src=twsrc%5Etfw

Al met al kunnen we stellen: Nederland ontwaakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties