Nederlands kind gered door toeristen op Mallorca, ouders waren in slaap gevallen

Nederlands kind gered door toeristen op Mallorca, ouders waren in slaap gevallen

Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje: ouders verliezen om een domme reden hun kind uit het oog en het komt in gevaar. Dat loopt vaak slecht af, maar dit keer waren twee toeristen nét op tijd!

Ma en pa liggen lekker te chillen aan een zwembad in Palma de Mallorca. Volgens de autoriteiten waren ze in slaap gevallen, ging hun negentien maanden oude dreumes op avontuur en belandde in het zwembad.

Twee toeristen snelden eropaf, één dook er in het water en haalde het kind eruit terwijl de ander de ouders riep. Zij renden naar het zwembad waar hun kind net op de kant werd gelegd en de moeder begon direct met reanimeren. Met succes! De hulpdiensten namen het uiteindelijk over en brachten het kind buiten levensgevaar.

En zo is door één moment van onoplettendheid de hele vakantie verpest. Alleen maar omdat pa en ma liever inkukelden dan op een negentien maanden oude dreumes te letten. En dit zijn niet eens de ergste gevallen, want ook deze zomer presteren ouders het weer om hun kind in een hete auto achter te laten.

Ik snap werkelijk waar niet hoe je zo onverantwoord om kunt gaan met je bloedeigen kinderen. Een kind in de gaten kunnen houden lijkt me toch een vrij basaal en laagdrempelig instinct. Ik hoop op z'n minst dat ze er wat van hebben geleerd en dat ze zich de rest van hun leven kapot schamen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
vakantie zwembad ouders Mallorca Kind

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties