Nederlandse ambassadeur komt terug uit Syrië

Geen categoriefeb 08 2012, 13:00
Goh, ze zijn er snel bij hè, die jongens van Buitenlandse Zaken?

Minister Uri Rosenthal van buitenlandse zaken heeft de Nederlandse ambassadeur uit Syrië teruggeroepen. Daarnaast heeft hij de Syrische ambassadeur ontboden om uitleg te geven over de situatie in zijn land. Rosenthal maakte zijn besluit gisteren kenbaar tijdens een Kamerdebat over de situatie in de Arabische regio.
De Nederlandse ambassade in Damascus zal wel open blijven, onder meer om contact te houden met de oppositie en met Nederlanders die nog in Syrië zijn, zo liet de minister weten.

Het geweld in de regio is al maanden (zoniet, al een jaar) aan de gang, en nu pas komt er langzaamaan actie op gang. Na de kansloze resolutie in de VN-veiligheidsraad (ja, kansloos ja, want het gedrag van China en Rusland was über-voorspelbaar), grijpt het Westen dan maar eens voorzichtig naar de actiemiddelen. Even wat ambassadeurtjes weghalen, wat tegoedjes bevriezen en wat oproepjes doen tot het verwijderen van dictators.
Zeker omdat het allemaal niet veel soeps is, vraag je je natuurlijk af waarom dat allemaal zo verschrikkelijk lang heeft moeten duren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten