Nederlandse piloten die ISIS bombardeerden worden nu onderzocht door het OM. Stank voor dank!

Nederlandse piloten die ISIS bombardeerden worden nu onderzocht door het OM. Stank voor dank!

Dit is echt compleet van de zotten.

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Het is een harde, maar ijzeren wet die nu eenmaal altijd geldt in (en boven) conflictgebieden. In de strijd tegen ISIS in Syrië en Irak is het helaas niet anders. Uiteraard doen westerse defensie-apparaten er alles aan om te zorgen dat er zo min mogelijk burgerslachtoffers vallen, maar uiteindelijk kan het niet in alle gevallen voorkomen worden. Ongelukken gebeuren, helaas.

Ons idealistische en naïeve Openbaar Ministerie terug in Nederland denkt daar anders over. Die overweegt nu doodleuk om een viertal piloten voor de rechter te slepen, omdat er bij bombardementen van dit kwartet een aantal burgerdoden zijn gevallen. Het OM "onderzoekt" nu de zaken:

"Het Openbaar Ministerie onderzoekt in vier gevallen of Nederlandse militairen buiten hun boekje zijn gegaan tijdens bombardementen op IS in Irak en Syrië, waarbij een onbekend aantal burgerslachtoffers is gevallen. Het OM bevestigt de vier feitenonderzoeken na vragen van de NOS. Tot nu toe waren er slechts twee onderzoeken bekend.

Doel van een feitenonderzoek is om te achterhalen of er strafbare feiten zijn gepleegd door militairen, waarna er een strafrechtelijk onderzoek zou kunnen worden gestart."

Jongens, dit is toch volslagen idioot? Deze mensen hebben gewoon hun werk gedaan, voor volk en vaderland. Ze weer in Nederland te onthalen met een strafrechtelijk onderzoek is echt het tegenovergestelde van het warme welkom dat we deze helden van de luchtmacht moeten geven.

Sterker nog: wat is dit voor sterk staaltje 'weg met ons' dat we onze eigen militairen op deze manier door de modder halen? Ik hoop dat het OM zich realiseert dat deze zelfde Luchtmacht-piloten ons ook dienen te beschermen in het geval van oorlog. Ik zou dus willen opperen een beetje zuinig op te zijn, en ze niet te behandelen als oud vuil. Zodoende hoop ik dat het Openbaar Ministerie de zaken tegen hen snel zal seponeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties