Nee Geert, meevallers moeten NIET toekomen aan ouderen

Geen categoriemei 25 2016, 13:00
Het kabinet heeft een mooie meevaller te pakken: de rentelasten op de Staatsschuld daalden namelijk van 8,8 miljard euro in 2014 naar 7,9 miljard euro in 2015. Aangezien daar geen rekening mee werd gehouden in de berekeningen van het kabinet betekent dit dat Rutte II bijna één miljard euro over heeft.
De PVV, nooit vies van een populistisch en socialistisch proefballonnetje, stelt nu dat dit geld gratis en voor niets weggegeven moet worden aan bejaarden met een AOW:

Pensioenen zijn afgelopen jaren al gekort of niet meer geïndexeerd. Veel van onze ouderen dreigen volgend jaar weer te worden geconfronteerd met een korting op hun pensioen.

Dit is onrechtvaardig. De PVV wil daarom dat de meevaller uit 2015 van 1 miljard euro wordt gebruikt om de AOW onmiddellijk met €300 te verhogen. Ook een mogelijke rentemeevaller van dit jaar moet opnieuw naar de ouderen.

De PVV is een leuk clubje als het over de Europese Unie gaat, om maar iets te noemen, maar als het over de economie gaat moeten we Wilders en co. maar zoveel mogelijk negeren. Dit 'plan' slaat namelijk helemaal nergens op.
De feiten zijn als volgt: we weten dat de AOW zwaar onder druk staat en op termijn misschien zelfs helemaal afgeschaft moet worden. De pensioenen moeten dan helemaal geprivatiseerd worden en alleen ouderen die tijdens hun werkzame leven niet konden werken dienen nog iets krijgen.
Wilders wil dat niet -- omdat eerlijk zijn met kiezers je soms stemmen kost -- en dus komt hij nu met dit idiote plan: meer geld naar ouderen, de AOW uitbreiden! "Doe maar op me stemmen jongens!"
Nou nee. De AOW en het pensioenstelsel moeten juist op de schop genomen worden waardoor ouderen op termijn niet meer afhankelijk zijn van de overheid, maar gewoon genoeg voor zichzelf gespaard hebben om lekker te kunnen rentenieren. Daar hebben ze Vadertje Staat niet voor nodig.
In plaats daarvan moet deze meevaller tegemoet komen aan mensen die op dit moment daadwerkelijk werken en daardoor de economie van Nederland nog enigszins overeind houden. Wij werkenden zien ons inkomen nauwelijks of niet stijgen (en zelfs dalen!), terwijl we wel elke dag vroeg opstaan en ons best doen om er iets moois van te maken. Dit terwijl we tegelijkertijd uitgezogen worden door een overheid die steeds meer geld van ons eist.
Wilders kan zijn socialistische plannetje wat mij betreft in de prullenbak gooien. Rutte II moet deze meevaller gebruiken om de lasten te verlichten voor werkende Nederlanders. Laat die meer overhouden. Dat is uiteindelijk ook beter voor de economie omdat ze vervolgens meer zullen uitgeven, waardoor de productie omhoog moet en er dus banen bijkomen.
Heel gek, maar op de één of andere manier vind ik als liberaal dat een veel beter idee.
Dag Geert, zoek het maar uit met je socialistische verhalen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten