Neem alle Syriëstrijders het paspoort af

Neem alle Syriëstrijders het paspoort af

Of zijn onze politici zo bang voor daadkracht dat zij liever Joods bloed opdweilen dan tot actie over gaan?

Bestaat er zoiets als een kroniek van een aangekondigde moord? Jazeker, de slachting die moslimterrorist en Syriëveteraan Mehdi Nemmouche aanrichtte in het Joods Museum in Brussel, was zo voorspelbaar als wel, als de constatering dat deze niet de laatste zal zijn (en dan laat ik de mogelijk al geplande aanslag op Geert Wilders nog buiten beschouwing).

Jonge, geradicaliseerde moslims vertrekken naar een burgeroorlog waar zij a) zich aansluiten bij terroristische organisaties, b) bloed proeven (de eerste moord schijnt altijd de moeilijkste te zijn, desensitization noemen de Angelsaksen dat), c) nog verder radicaliseren en d) met een beetje pech nog psychologisch trauma oplopen ook (en wie er geen PTSS krijgt, was blijkbaar al psychopaat voordat hij naar Syrië vertrok). A + b + c + d = een perfecte storm, de ideale cocktail voor bloedige terreuraanslagen na terugkomst in Europa. Het is een klein wonder dat Nemmouche pas de eerste was.

Mujahideen

We weten dit natuurlijk al lang, de jongens van de AIVD en MIVD zijn geen totale idioten. Ook de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid is zich van het gevaar bewust, zo bleek toen hij in maart schreef over terugkerende mujahideen: “Zij kunnen bij terugkomst door hun expertise, ideologische gedrevenheid en strijdervaring een veiligheidsrisico opleveren.” No shit, hoe voorspelbaar wil je het hebben. (Lees hier over het actuele strijdverloop in de Syrische burgeroorlog.)

En hoe reageren de Nederlandse overheid en politiek? Door de kop in het spreekwoordelijke zand te steken en helemaal niets te doen. Ja, we bieden de jihadisten een “traject” aan, op zoek naar werk en huisvesting. Mooi toch, dat wij in Nederland zo beschaafd zijn het lidmaatschap van een terroristische organisatie te belonen met een huis en een baan? Nergens wordt zo slap gereageerd op het terreurgevaar van terugkerende jihadi’s als in Nederland. In Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en zelfs in België worden ze na thuiskomst nog wel eens gearresteerd, maar hier leggen we de heren geen strobreed in de weg.

Want ja, het zijn toch onze jongens, idealisten die vechten voor een betere wereld, jongelui die tenminste iets doen tegen het misdadige regime van Bashar al-Assad, een soort 21e-eeuwse Internationale Brigadisten. Goed, kunnen de naïeve idioten die dit echt dachten even gaan uitleggen aan de families waarom hun dierbaren in Brussel zijn vermoord? Op zijn laatst nu kunnen we die propagandistische leugens van islamfans en professionele wegkijkers bij het grof vuil zetten. Laat het kalf voor deze ene keer niet voor niets zijn verdronken.

Nu handelen

U moet nu handelen, dames en heren politici. Doet u dat niet, kleeft het bloed van de slachtoffers van de eerste aanslag in Nederland aan uw handen. De tijd van wishful thinking, van ontkennen, wegkijken, bagatelliseren en goedpraten is voorbij. Dus dit is wat ik aan u voorstel: neem alle strijders waarvan bekend is dat zij naar Syrië zijn vertrokken onmiddellijk het paspoort af. Het liefst nog voor zij de kans hebben terug te keren. Alle? Zeker. Mochten er al “goede” jihadi’s zijn die met nobele motieven naar het Midden-Oosten vertrekken (en geloof mij, zij bestaan alleen in de geesten van gestoorde moslims en professionele meelopers), dan heb ik liever dat die onder de kwaden lijden dan dat het leven van ook maar één Nederlandse burger op het spel wordt gezet.

Alle (ja, alle) polderjihadi’s sluiten zich aan bij Jabhat al-Nusra (Al-Qaida in Syrië), het nog ergere ISIS (de Islamitische Staat in Irak en Syrië, waarvan Mehdi Nemmouche lid was) of verwante islamistische milities. Terreurorganisaties dus. En als je je aansluit bij een terreurorganisatie ben je jawel, een terrorist. Gemakkelijker kan ik het niet maken. Er staat juridisch niets in de weg een terrorist zijn paspoort af te nemen. We deden het in de jaren ’30 zelfs met vrijwilligers die in Spanje tegen Franco vochten en die schoten na thuiskomst niet op Joodse burgers. Bovendien, als je naar Syrië vertrekt om voor Het Kalifaat te vechten, plaats je jezelf voorgoed buiten de Nederlandse rechtsorde. Als je enige trots had verbrandde je zelf dat gehate Bordeauxrode paspoort.

Lost dit alle problemen op? Nee, maar het is een begin. En als andere Europese landen ons voorbeeld volgen, kan het zelfs aanzienlijk meer zijn dan dat. Het wordt namelijk een stuk moeilijker voor het terroristentuig, nadat zij hun stage in Syrië hebben afgerond, terug te keren naar huis. Gekoppeld aan een intensieve samenwerking tussen Europese veiligheidsdiensten, consequente vervolging en keiharde bestraffing van de jihadi’s die toch terugkeren (dit kan – opnieuw – op grond van het lidmaatschap van een terroristische organisatie), kunnen we hiermee de volgende Mehdi Nemmouche misschien niet 100% zeker tegenhouden, maar het hem wel verdomd lastig maken. Als onze overheid nu geen daadkrachtige, concrete stappen in deze richting neemt, verzaakt zij in de allerbelangrijkste taak die wij als burgers aan haar hebben opgedragen: ons te beschermen.

En waar moeten al die paspoortloze jihadstrijders naartoe als zij genoeg hebben van de strijd in Syrië? Velen hebben een dubbel paspoort. De Turken kunnen terug naar Turkije, iets waarmee ik prima kan leven omdat het regime van de islamistische premier Recep Tayyip Erdo?an sowieso Jabhat al-Nusra en aanverwante moordenaarsbendes ondersteunt. De Marokkaanse juhadi's kunnen naar het land van hun voorvaderen, eens kijken of het bewind van Koning Mohammed VI hen net zo met fluwelen handschoenen aanpakt als onze menslievende politici in Den Haag. En de bekeerde Nederlanders? Die sturen we gewoon terug naar het land waar ze zo graag naartoe gingen, terug naar Syrië en hopelijk de martelaarsdood waarvan zij sinds hun bekering dromen.

Volg Bart Schut op Twitter en Facebook.


Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties