Neem je je hond mee op vakantie? Zorg dat dit niet met hem gebeurt!

Neem je je hond mee op vakantie? Zorg dat dit niet met hem gebeurt!

Honden kunnen veel sneller brandwonden krijgen dan je denkt...

Zomer is een heerlijke tijd, maar geldt dat ook voor je hond? Het is belangrijk om aan de veiligheid te blijven denken, zowel voor jezelf als voor je huisdier. Een risico dat mensen vaak vergeten, is heet asfalt. Zelfs als het buiten niet extreem heet is, warmt donker asfalt vaak snel op. Bij een buitentemperatuur van rond de 25 graden, kan de stoep of de weg 30 tot 35 graden heet zijn. Voor mensen geen probleem, maar je hond kan er brandwonden op zijn pootjes aan overhouden.

Wanneer het buiten écht warm is, kan de temperatuur aan de grond zelfs oplopen tot 60 graden. Als je hond daar overheen loopt, kunnen zijn pootjes permanent beschadigd raken. Maar wat kun je hier nou zelf tegen doen? Gelukkig is er een simpele oplossing, zoals wordt uitgelegd in de volgende video. De stelregel: als je je pols vijf seconden op de grond kunt houden zonder dat de hitte pijn doet, kan je hond er veilig overheen lopen. Is het te heet voor jou? Dan is het ook te heet voor je hond.

https://www.youtube.com/watch?v=JeQA-ju0BjY

Gelukkig helpt gezond verstand al een heel eind: laat je hond vooral in de schaduw lopen als het buiten heet is. Als er gras in de buurt is, is dat altijd de beste optie voor je hond om te lopen want een grasveldje wordt nooit zo heet als asfalt. Houd deze tips dus in gedachten, zodat ook je hond een fijne zomer heeft! Heb je zelf geen hond, maar ken je wel mensen die deze zomer met de hond op vakantie gaan naar een warmer land? Laat ze deze tips dan lezen!

Lees meer over:
honden Weer hitte

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer