Nepmedia zetten nepnieuws in om Trumps 'fascistische' Hooggerechtshofkandidaat zwart te maken

Geen categoriefeb 03 2017, 13:00
De mainstream media gaan tot het uiterste in hun pogingen om Trump en iedereen die aan hem geliëerd is te belasteren.
Goed, we zullen het allemaal eens zijn dat Donald Trump de meest onconventionele en, wat je ook van hem vindt, meest controversiële president sinds Richard 'I'm not a crook!' Nixon. Dat biedt misschien het recht om hem waar mogelijk te bekritiseren (prima, want hij heeft het er zelf ook wel een beetje naar gemaakt) maar geeft nog géén vrijbrief om iedereen om hem heen - ik noem zijn vrouw en 10-jarig zoontje - voor gek te zetten.
Deze keer gaat de kritiek gelukkig over iemand die wél zelf in politieke kringen vertoeft en dus wel gewend is aan wat negatieve opmerkingen, maar dat maakt de leugens aan zijn adres niet minder smakeloos en onwaar. Met zijn recente nominatie als vervanger van overleden Hooggerechtshofsrechter Antonin Scalia is Neil Gorsuch het volgende doel geworden van de Trump-haters, die inmiddels ook wel beginnen in te zien dat Trump zelf zich weinig aantrekt van alle verhalen die de ronde doen. Elke mogelijkheid wordt natuurlijk aangegrepen om deze man zwart te maken, en juist dan is het prachtig om te zien hoe de mainstream media - voor de zoveelste keer in korte tijd - tuinen in hun eigen leugens.
De DailyMail bijvoorbeeld kopte donderdag bijvoorbeeld trots:

EXCLUSIVE: Trump's Supreme Court pick Neil Gorsuch founded and led club called 'Fascism Forever' against liberal faculty at his elite all-boys DC prep school

Ai: een rechter die vroeger de voorzitter van een clubje fascisten was, dat kan niet best zijn! Dat zou het inderdaad niet zijn nee, ware het niet dat dit hele verhaal gebaseerd is op één grote grap waar onze traditionele media massaal met zijn allen voor gevallen zijn. De bewering dat hij deze club zou hebben opgezet komt namelijk uit niets minder dan uit het jaarboek van zijn middelbare school. Op sommige scholen gaat dat er serieus aan toe, maar op bepaalde scholen - inclusief deze - niet bepaald. Lees maar mee wat er zoal onder andere over Gorsuch geschreven werd in dit boekje:

"Lousy Spanish Student"; Fascism Forever Club (Founder and President); Believer in The World According To Ward; Committee to reform The Beast (President); "The carrousel ride is over" (or is it?); I am not an alkie; I never wrote a debate case!

Het is een vage mix van dingen waarbij je je vooral afvraagt waar dit allemaal in hemelsnaam op slaat, maar één ding is zeker: dit is een enorme lijst waar vooral onzin in staat, zoals zo vaak het geval is onder studenten en leerlingen onderling. Dit is niets anders dan een flauwe grap, wat bevestigd is door mensen die hem uit die tijd kenden. Neil Gorsuch is nooit de leider geweest van een fascistisch clubje, luidt het unanieme oordeel daar op school.
Vanzelfsprekend focusten de mainstream media natuurlijk precies op dat ene zinnetje, en namen ze de moeite niet eens om de rest van de vermelding te lezen. Hadden ze dat wel gedaan dan waren ze al snel tot de conclusie gekomen dat hier niets van waar is, maar zelfs dan is het te betwijfelen of ze zich daarvan iets hadden aangetrokken. Leugens lijken tegenwoordig immers het handelsmerk te zijn van de 'oude vertrouwde' media, die niets liever doen dan elkaar nakraaien als ze denken dat er valt te halen valt in hun politieke straatje. Triest!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten