Net op tijd: Oostenrijkse politie grijpt islamist die Wenen in een slachtveld wilde veranderen

Net op tijd: Oostenrijkse politie grijpt islamist die Wenen in een slachtveld wilde veranderen

De Oostenrijkse politie heeft vrijdagmiddag de zoveelste kansenparel die in terreur zijn enige uitweg zag, opgepakt.

Verrassing verrassing: terwijl de halve wereld vrijdagmiddag voor de televisie zat om die inhuldiging van Donald Trump te aanschouwen, moesten agenten in Wenen zich op dat moment helaas bezighouden met minder plezierige dingen: het oppakken van een levensgevaarlijke gek die het tot zijn levensdoel had gemaakt om zoveel mogelijk onschuldige inwoners en bezoekers van Wenen met zich mee de dood in te slepen. De BBC vertelt hierover:

The arrest took place at about 17:00 GMT on Friday when special forces raided an apartment. Mr Sobotka (de minister van Binnenlandse Zaken van Oostenrijk, red.) said the man had been under observation for several days. "Our police forces managed in quick time to arrest a suspect and so prevent a potential terror attack in the federal capital Vienna," he told reporters. "The decisive leads came from foreign intelligence services."

De enige reden dat deze man zijn wanideeën niet in wandaden heeft kunnen omzetten is dus gewoon uitstekend politiewerk geweest: niets meer, en niets minder. Anti-radicaliseringsprogramma's, culturele hippieprojectjes: het heeft allemaal niet kunnen voorkomen wat het opsluiten van deze man wél kon. Natuurlijk is het zaak om te proberen te voorkomen dat deze mensen überhaupt dit soort extremistische ideeën krijgen - door échte integratie even dwingend als vanzelfsprekend te maken - maar een goed vangnet voor hen die ondanks alles toch vervallen in het islamistische gedachtengoed is essentieel als we onze landen veilig willen houden, of dat nou in Oostenrijk, Duitsland of Nederland is.

Des te pijnlijker is het dat er nog steeds zo schrikbarend veel stemmen pleiten voor het nóg verder slopen van onze defensie en justitie, omdat het 'niet meer van deze tijd' zou zijn. Nou, dit soort 'eenmalige incidenten', die toch wel aardig vaak voorkomen voor eenmalige gebeurtenissen, zijn het levende bewijs dat juist in deze tijd investeringen in onze veiligheid letterlijk van levensbelang zijn. Dat dat niet strookt met het idealistische wereldbeeld van linkse peace-and-love-mensjes is heel jammer, maar helaas strookt het wel met de werkelijkheid waarin wij leven.

Oh, en voor wie er nog over twijfelde: de opgepakte kansenparel was een man met een migratieachtergrond die 'mogelijk banden had met moslimextremisten'. Nou, dan weten we dat ook weer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer