Nietsontziend ISIS executeert moedige vrouwelijke journalist

Geen categoriejan 05 2016, 20:56
Haar laatste woorden zijn ongelooflijk moedig.
2015 is nog maar net voorbij, maar de moordpartijen van ISIS zijn nog steeds in volle gang. Er gaat geen dag voorbij zonder dat de terreurorganisatie ergens op de wereld onschuldige slachtoffers maakt. Niemand is veilig. Mannen, vrouwen en kinderen: allemaal lijden ze onder de terreur van de ISIS-slagers.
Maar diep in het kalifaat zijn er ook dappere mannen en vrouwen die verzet bieden tegen ISIS. Door zich aan te sluiten bij de Peshmerga-strijdgroepen bijvoorbeeld, maar ook door verslag te doen van de gruweldaden van ISIS. Journalist Ruqia Hasan hoorde bij die laatste groep. Zonder angst beschreef ze de dagelijkse gang van zaken in het ISIS-kalifaat, met alle wreedheden die daarbij horen. Dat deed ze niet vanuit een veilig kantoor, maar vanuit het kalifaat zelf. Dankzij mensen als Ruqia blijven mensen wereldwijd op de hoogte van wat er gebeurt in Syrië en Irak.
Het spreekt vanzelf dat ISIS de dappere activiteiten van Ruqia geen warm hart toedroeg. En zoals iedereen die deze psychopatische fanaten voor de voeten loopt, werd ook Ruqia zonder genade uit de weg geruimd. Ze wist natuurlijk dat ze groot gevaar liep door tegen de wil van ISIS haar journalistieke beroep uit te oefenen, maar ze weigerde zich neer te leggen bij hun terreurbewind. Haar laatste woorden op sociale media bevestigen haar moed:

"Als ISIS me arresteert en vermoordt, is dat okee. Want het is beter dan in vernedering te leven met ISIS."

Het lijkt wel alsof Ruqia wist, wat haar te wachten stond. Maar ze koos ervoor om dapper verzet te blijven bieden, en de gruweldaden van ISIS wereldwijd bekend te maken, in plaats van gebukt te gaan onder terreur. Een echte heldin.
Liever rechtop sterven dan op je knieën leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten