Nieuwe campagnespot PVV is een schitterende, patriottische ode aan Nederland

Nieuwe campagnespot PVV is een schitterende, patriottische ode aan Nederland

Vanavond om 17:55 wordt het nieuwe campagnespotje van de PVV uitgezonden op NPO 1. Gelukkig hoeven onze lezers daar niet op te wachten. Hier is het filmpje!

De PVV heeft een mooie nieuwe campagnespot gemaakt en op YouTube gezet. Vandaag om 17:55 is het verkiezingsfilmpje te bewonderen op NPO1, maar aangezien wij van DDS niet zoveel met het mediakartel hebben dachten wij: hop, laten we hem hier ook online zetten. Het filmpje is uw tijd namelijk méér dan waard. Het is werkelijk een schitterende ode aan Nederland... en aan het Nederlandse volk.

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/02/Nieuw-Campagnespotje-PVV-480p_25fps_H264-128kbit_AAC.mp4"][/video]

De video begint met opnames gemaakt in een trein. Je kijkt uit het raam, over de enkele van de groene weilanden die ons land rijk is. Dan hoor je Wilders spreken: "Nederland... Een schitterend land." Op het moment dat Wilders dat laatste zegt verplaatst het beeld zich naar een fantastisch mooie shot van windmolens die ergens in het land staan - onder een heldere blauwe hemel en aan een vaart.

Wilders gaat verder:

"Het land van onze voorouders. Het land van generaties die een moeras opbouwden tot een wonder. Het enige land dat we hebben. Ons enige vaderland."

Vervolgens komt de schitterende Nederlandse driekleur in beeld.

Screen Shot 2017-02-07 at 22.32.29

Wilders legt uit:

"Een vlag die staat voor vrijheid. Het symbool van onze onafhankelijkheid. Een vlag die zegt: 'wij zijn de baas over onze eigen toekomst'."

De toon is voor Nederlandse begrippen ongelooflijk patriottisch, maar als je Amerikaanse verkiezingen volgt komt het je natuurlijk hartstikke bekend voor. Wilders heeft zich duidelijk laten inspireren door Republikeinse verkiezingscampagnes, en dan met name door die van Donald Trump en, wat dit filmpje betreft vooral, Ronald Reagan.

De positieve introductie wordt gevolgd door een heldere oorlogsverklaring aan het establishment, maar hij doet dat op voor hem buitengewoon ingehouden wijze. De boodschap moge duidelijk zijn: dit is een positieve verkiezingsspot.

"De elites zijn helemaal in zichzelf gekeerd. Het is tijd voor verandering."

Screen Shot 2017-02-07 at 22.35.48

Daarna kijkt Wilders terug op gebeurtenissen in de rest van de wereld. "De Britten deden het," zegt hij. "De Amerikanen deden het. En wij? Wij gaan het ook doen."

Deze hoopvolle uitspraak wordt gevolgd door beelden van Wilders op campagne en dan:

"Onze tradities zijn ons dierbaar. Ze maken ons uniek - tot wie we zijn. Ze gaan eeuwen terug. En we gaan er met niemand over onderhandelen."

Daarbij wordt er geheel terecht een foto getoond van Sinterklaas en Zwarte Piet, van een kerstboom, en van paaseieren. Met andere woorden, van drie fantastisch mooie feesten die politiekcorrect links ons wil afpakken.

Dan legt Wilders de vinger op de zere plek: hoe lang kunnen we nog op deze manier blijven leven als er niet onmiddellijk iets gedaan wordt en de elites (of "het partijkartel") afgeserveerd worden door de kiezer?

"Hoe lang nog?" vraagt Wilders. "Hoe lang zijn we nog baas in eigen huis?" Vervolgens komen nieuwsitems in beeld over de verschrikkelijke ISIS-aanslag in Berlijn en over het feit dat er rond opvanglocaties van asielzoekers "veel meer geweld" is. Wilders gaat verder:

"De sluizen staan helemaal open. Onze grenzen zijn totaal opgeheven."

Hij gaat verder: "Dit kabinet Rutte boekt immigratierecord na record: meer dan 100.000 mensen uit moslimlanden." Het gaat maar door en door en door, aldus Wilders.

En ja, dat is de schuld van de man wiens naam dit kabinet draagt: Mark Rutte. Of Markiemark zoals ik hem pleeg te noemen.

"We zijn de leugens van Rutte meer dan zat."

"1000 euro, referendum, Griekenland. En het houdt maar niet op," zegt Wilders terecht over al de beloftes die Rutte in de prullenbak gegooid heeft. "En Nederlandse burgers betalen de prijs."

We zijn nu twee minuten in de spot, er zijn nog een stuk of 50 seconden te gaan. Op dat moment komt Wilders weer in beeld. Hij haalt wederom uit naar Rutte, maar legt ook uit wat hij van plan is om te doen:

"Mark Rutte moet weg. En we moeten onze grenzen sluiten, want eind van deze eeuw verviervoudigt de bevolking van Afrika: van één naar vier miljard mensen. En velen daarvan komen hier naartoe."

Links zal wel weer huilen dat dit racistisch is, maar Wilders' statistieken zijn volledig correct. De bevolking van Afrika gaat inderdaad exploderen en, jawel, heel veel Afrikanen zullen vrijwel zeker naar Europa willen komen. Misschien dat GroenLinks en D66 dat een geweldig idee vinden, maar op de één of andere manier vermoed ik dat de gemiddelde kiezer daar toch net een beetje anders over denkt.

Screen Shot 2017-02-07 at 22.51.57

Tot slot richt Wilders zich direct op de kiezer -- naar Henk en Ingrid. Oftewel, de mensen die de verkiezingsuitslag op 15 maart gaan bepalen:

"Het allerbelangrijkste is daarom dat u dit keer niet thuis blijft maar écht naar de stembus gaat. Want alleen dan blijft Nederland, Nederland."

Voor de duidelijkheid worden die uitspraken gevolgd door deze oproep:

Screen Shot 2017-02-07 at 22.54.25

Natuurlijk hoeven we er geen moment aan te twijfelen dat politiekcorrect links deze video zal wegzetten als "nationalistisch," maar er is natuurlijk wel degelijk een verschil tussen "nationalisme" en "patriottisme" of "vaderlandsliefde." Wilders' uitspraken in deze campagnespot vallen wat mij betreft duidelijk in de tweede categorie, niet in de eerste. En juist daarom zal het meer mensen aanspreken dan links zou willen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties