NL keek bewust niet naar oorzaak ramp MH-17

Geen categorieaug 12 2014, 9:00
Uit angst voor separatisten
Zo, zo, het onderzoeksteam heeft bewust niet naar de oorzaak van het neerhalen van de vlucht MH-17 gekeken. Naar verluidt volgens 'angst voor pro-Russische separatisten'. Onderzoeksleider Kuijs zei gisteravond tegen Nieuwsuur dat de rebellen dat niet geaccepteerd zouden hebben:

"Alle andere zaken die we daar zouden doen, zou de fragiele verhouding tussen de OVSE en de rebellen in gevaar brengen en dus ook mijn mensen in gevaar brengen. U kunt dus van mij aannemen: we hebben er alleen naar menselijke resten en persoonlijke bezittingen gezocht."

Voorzichtigheid is een deugd, maar overhaaste conclusies trekken is dat niet. Er blijven tenminste enkele vragen over: waarom worden de satellietbeelden niet vrijgegeven door de Amerikanen? Waarom worden de gesprekken tussen de verkeersleiding in Kiev en het toestel niet vrijgegeven? Waarom horen we niks over de inhoud van de black boxes?
Zolang daar geen klare wijn over wordt geschonken biedt dat voeding aan twijfel over de ware toedracht en daarmee aan allerlei onverkwikkelijke samenzweringstheoriëen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten