NN naar de beurs ondanks woekerpolis schade

Geen categoriejul 01 2014, 13:00
€ 20 per aandeel
Ondanks de dreiging van een mega claim van naar verluidt een miljard euro gaat het aandeel Nationale Nederlanden morgen naar de beurs. Deskundigen verwachten dat het vooral een 'dividendaandeel' wordt, maar bepaald geen volksaandeel, zoals destijds met KPN de bedoeling was.
Eigenaar ING Group introduceert de stukken naar verwachting tussen € 19,50 en € 20,50 per aandeel. Met zeventig miljoen aandelen praten we dan over een bedrag tussen de 1,3 en anderhalf miljard euro. Een groot deel van die opbrengst gaat echter verloren aan de zogeheten 'woekerpoliszaak'. Dat zijn polissen waarvan door hoge kosten en tegenvallende beleggingsresultaten de opbrengst veel lager is dan gedacht. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.
Tot dusver schatten belangenorganisaties van gedupeerden de compensatie op zo'n 5500 euro per polis. Maar dat bedrag zou volgens RTL Nieuws op basis van het nog geheime rapport, opgesteld in opdracht van klachteninstituut Kifid, weleens 1500 euro per polis meer kunnen worden. Aangezien het om zo’n 500.000 polissen gaat, kan de totale schade voor NN in dat geval 750 miljoen euro, tot zelfs 1 miljard euro hoger uitvallen dan eerder gedacht. Lekker dit, zo vlak voor een beursintroductie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten