Non-binaire Oscar overtuigt docenten van genderwaanzin: 'Ik word het liefst aangesproken met 'hen' en 'hun'.'

Non-binaire Oscar overtuigt docenten van genderwaanzin: 'Ik word het liefst aangesproken met 'hen' en 'hun'.'

Non-binair LHBTQI diversiteit 'Not he, not she, just me' op krijtbord. Foto via Shutterstock

Wanneer iemand zichzelf als non-binair heeft bestempeld dan is er de verwachting dat er ook een soort 'coming out' volgt, net zoals bij homo's die uit de kast komen. Het lijkt wel een soort ritueel van zelfacceptatie te zijn geworden dat 'publiekelijk' wordt geëtaleerd. En dus is het voor de redactie van de Tubantia "dapper" dat Oscar deze mail stuurt.

Maar daar houdt de vergelijking ook wel op, want deze stunt van Oscar is van een totaal andere aard. Een homo die uit de kast komt heeft dat aspect van zijn persoonlijkheid geaccepteerd en wil verder gewoon normaal behandeld worden. Zo iemand vraagt/eist bij het 'uit de kast komen' geen speciale behandeling van z'n sociale omgeving.

Oscar doet dat dus wel. Die wil graag een aparte set regels voor (deels) zijn vermeende identiteit en eigent zich gewoon allerlei persoonlijke- en bezittelijke voornaamwoorden toe. Non-binaire mensen kunnen kennelijk niet gewoon voor het één óf het ander kiezen, want om één of andere reden komen ze altijd uit bij onlogische voornaamwoorden, of hebben ze zelfs zelfbedachte voornaamwoorden nodig om zich fijn te kunnen voelen met wie ze (denken te) zijn.

En wie daar tegenin gaat is natuurlijk meteen een botte lul en een 'non-binairofoob' of maakt zich weer schuldig aan een '-isme'. Want meegaan met die onzin is een teken van respect en dus van 'basale menselijke waarden'. Het is toch te gek voor woorden dat men het kennelijk normaal of zelfs goed is gaan vinden dat de rest van de maatschappij zich maar moet schikken naar zo'n verzoek? Oscar gaat er heus niet dood aan als 'ie moet kiezen uit 'hij', 'zij', of desnoods allebei. Laten we met z'n allen alsjeblieft wel een beetje normaal blijven doen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer