Noodbevel afgekondigd in Amsterdam en Den Haag: enkele duizenden demonstranten op het Malieveld

Noodbevel afgekondigd in Amsterdam en Den Haag: enkele duizenden demonstranten op het Malieveld

Demonstrant op het Malieveld. Bron: Kenneth Steffers// Dagelijkse Standaard

Op verschillende plekken in Nederland is men aan het demonstreren. Men is zowel tegen het kabinetsbeleid als voor het klimaat aan het demonstreren. In Den Haag en Amsterdam is er een noodbevel afgekondigd. Er zijn duizenden mensen op de demonstratie op het Malieveld afgekomen. Veel meer dan men vooraf had gedacht.

Bij de spontane demonstratie op het Malieveld is het gigantisch druk; de politie heeft daarom besloten het treinverkeer richting de stad stop te zetten.

?ref_src=twsrc%5Etfw

DDS-redacteur Kenneth Steffers is aanwezig bij de demonstratie op het Malieveld, waar enkele duizenden mensen op af zijn gekomen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

?ref_src=twsrc%5Etfw

Gelijktijdig vond er ook een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam plaats. Waar men al wekelijks demonstreert tegen de coronamaatregelen. Ook daar besloot de driehoek in te grijpen en het plein te ontruimen:

?ref_src=twsrc%5Etfw

Ondertussen waren er op vele plekken in Nederland demonstraties voor het klimaat. Het zogeheten klimaatalarm was overal in Nederland te horen. Van demonstraties tot eenlingen die met pannen zo veel mogelijk herrie, en daardoor de noodzaak voor een strikter klimaataanpak duidelijk te maken, proberen te maken.

Uiteraard proberen de linkse politieke partijen nog even wat extra klimaatstemmen te ronselen:

?ref_src=twsrc%5Etfw

?ref_src=twsrc%5Etfw

?ref_src=twsrc%5Etfw

Op deze zondag vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen lijkt half Nederland de straat op te zijn gegaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties