Noord-Korea dreigt met 'totale oorlog' met de Verenigde Staten

Noord-Korea dreigt met 'totale oorlog' met de Verenigde Staten

Ze messen lijken geslepen te worden en dat het uitkomt tot een complete escalatie lijkt met de dag groter te worden. De bedreigingen tussen Donald Trump en Noord-Korea lijken steeds intenser geworden en nu heeft Noord-Korea gedreigd om het eiland Guam aan te vallen, dat van de Verenigde Staten is.

Donald Trump was al hard tegen Noord-Korea. In een filmpje geeft aan dat Trump Noord-Korea met de grond gelijk zou gaan maken:

Als Noord-Korea doorgaat met het bedreigen van de VS, zal het te maken krijgen met vuur en woede die de wereld niet eerder heeft gezien.

https://www.youtube.com/watch?v=DW6vM_UkCls

Wauw, dat is wel echt bruut. Woede die de wereld nog niet heeft gezien? Erger dan Hiroshima? Erger dan de oorlog die volgde na de 9/11 aanslagen? Zo een uitspraak doen voorspelt heel veel agressie.

We lijken de 'point of no return' bereikt te hebben. Dit soort uitspraken kunnen niet meer teruggetrokken worden en Trump lijkt niet terug te willen naar een zachtere aanpak. Daarnaast heeft Noord-Korea half aangegeven met een plan bezig te zijn voor een zorgvuldige aanval. Dit is ander gedrag dan hiervoor, waarbij het alleen oorlogsretoriek was.

Noord-Korea schijnt meer kernknoppen te hebben dan men heeft gedacht en ook nog eens langeafstandsraketten. Of die het ook echt gaan doen en of ze effectief genoeg zijn, is n0g maar de vraag, maar daar kan je beter niet te laat achter komen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties