NPO gedwongen excuses aan te bieden na vertonen van 'nazi-couplet' bij Duits voetbalelftal

NPO gedwongen excuses aan te bieden na vertonen van 'nazi-couplet' bij Duits voetbalelftal

De Duitse vlag. Bron: Shutterstock.

De NPO heeft gisteravond excuses moeten aanbieden voor de ondertiteling tijdens de wedstrijd Duitsland - Engeland. Niet alleen Duitsland zelf ging onderuit door de desbetreffende voetbalpot te verliezen, maar ook de NPO kende een gênant moment.

Bij het zingen van de volksliederen werd niet het goede couplet weergegeven in de ondertiteling. De NPO dacht de spelers "Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt" zouden zingen. Echter wordt dat desbetreffende deel van het nationale lied al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog niet meer gezongen, vanwege alle connotaties naar het nazisme. In plaats daarvan zingt men over eenheid, recht en vrijheid: "Einigkeit und Recht und Freiheit für das deutsche Vaterland! Danach lasst uns alle streben brüderlich mit Herz und Hand!", maar dat verscheen dus niet in de ondertiteling.

Enkele kijkers vonden dat nogal opmerkelijk. De NPO moest toen spoedig de fout erkennen: "Het betreft hier een vergissing van een van onze ondertitelaars. We bieden de kijkers die zich hieraan hebben gestoord onze excuses aan."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties