NPO-journaliste Ingeborg Beugel opgepakt in Griekenland, wegens bij haar ondergedoken illegale Afghaan

NPO-journaliste Ingeborg Beugel opgepakt in Griekenland, wegens bij haar ondergedoken illegale Afghaan

Donald Trump in het Witte Huis. Bron: Witte Huis / Amerikaanse overheid (publiek domein).

Journaliste Ingeborg Beugel, die veel werk deed voor de NPO in Griekenland, is door de Griekse politie opgepakt wegens het verschaffen van onderdak aan een illegale Afghaanse vluchteling in haar huis.

De 23-jarige jongeman woonde bij de 61-jarige journaliste, die werkte voor onder meer de IKON, de NOS, de VPRO en regelmatig aan tafel zat bij VARA-actualiteitenprogramma Pauw & Witteman.

Beugel hoort in het najaar of de Griekse autoriteiten een strafzaak tegen haar beginnen. Als dat het geval is, en ze wordt veroordeeld, hangt haar een boete van €10.000 of een gevangenisstraf van een jaar boven het hoofd.

De journaliste heeft goede hoop dat ze vrijuit zal gaan, omdat ze naar eigen zeggen de 23-jarige Fridoon nooit "verborgen" heeft. Of het OM meegaat in die redenatie, wordt na de zomer bekend.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties