Nu storing bij iDeal

Geen categorieapr 05 2013, 16:00
Weer mis.
Het is dus weer misgegaan met het betalingsverkeer. Vandaag heeft met name iDeal last van een enorme storing.

Het betalingssysteem iDeal kampt sinds vanmiddag met een storing. Dat heeft betaalorganisatie Currence, het bedrijf achter iDeal, bevestigd. 'Alle klanten van ING en SNS kunnen niet betalen met iDeal. Vijf banken kunnen ook geen contact krijgen met webwinkels die bij hen zijn aangesloten', zegt een woordvoerster.

Klanten van ABN Amro en Rabobank ondervinden geen problemen bij internetbankieren, maar ook bij hen geldt dat betalen via iDeal niet mogelijk is. De Rabobank laat weten:

Dat is een technisch, vervelend probleem, maar niet het hele internetbankieren aan de zakelijke klant ligt eruit. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld transacties met een heel pakket aan betalingen. Er is geen sprake van hacken.

Bij ING werkt voor de rest maar bar weinig. Vanaf ongeveer 13:15 uur kan men al niet internetbankieren via Mijn ING.nl, en de mobiele app werkt ook al niet.
Ondertussen laat premier Rutte weten dat deze storingen hem ook zorgen baren. Hij volgt de situatie, zegt hij, 'op de voet'.
Ik kan me er iets bij voorstellen. Dit ondermijnt het resterende vertoruwen in de banken nogal, namelijk, en dat kon op termijn weleens voor een behoorlijke crisis zorgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten