Nuchtere Max Verstappen heeft harde lessen geleerd in Monaco en geeft zijn fouten toe

Geen categoriejun 02 2016, 11:00
Het zal niemand ontgaan zijn: Max Verstappen maakte er een potje van in Monaco. Gelukkig leert hij van deze blunder.
De GP in Monaco had een droom moeten worden voor Max Verstappen. Na zijn historische zege in Barcelona waren alle ogen in Monaco op de jonge coureur gericht. Maar helaas veranderde de prachtige droom in een inktzwarte nachtmerrie: zowel in de kwalificatie als in de race zelf crashte Max met zijn RB12-wagen van Red Bull Racing. Een keihard fiasco, zeker omdat de verwachtingen zo hoog waren. Gelukkig blijft Max niet bij de pakken neerzitten maar levert hij een nuchtere analyse van zijn teleurstellende race:

“We begonnen de race erg goed, we toonden een fantastische snelheid, soms zelfs de snelste tijden op de baan, en ik denk dat het goed samen kwam. Toen zetten we helaas de zachte banden eronder. Ik maakte een fout en raakte de muur”

Kijk, dat is goed om te horen. Max zit niet te sippen, maar kijkt gewoon waar het misging en waar het de volgende keer beter ging. Het zijn dus die zachte banden die hem uiteindelijk hebben genekt. Dat zal zeker anders gaan bij de GP in Canada straks. Maar Max is wel zo sportief om niet alle schuld bij zijn banden te leggen, ook hijzelf zat fout. Hij maakte een vergissing en raakte de muur. Het klinkt zo ontzettend simpel, maar één verkeerde inschatting kan een hele race verpesten.
Het is dus maar goed dat Max er zo nuchter onder blijft, en zijn eigen resultaat zo rustig analyseert. Dat is immers de enige manier hoe hij zichzelf kan verbeteren. Het is echt bewonderenswaardig hoe deze 18-jarige zelfs onder grote druk zijn focus weet te behouden, en zich richt op het resultaat. Dat is immers wat telt. Topper!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten