NY Times opent heksenjacht: 'Trump betaalde in verkiezingsjaar 750 dollar inkomstenbelasting'

NY Times opent heksenjacht: 'Trump betaalde in verkiezingsjaar 750 dollar inkomstenbelasting'

Donald Trump bij Axios. Bron: Screenshot HBO.

Enkele dagen voor het eerste debat tussen Joe Biden en Donald Trump komt de New York Times met 'groot nieuws'. Donald Trump zou in 2016, en ook in 2017, maar 750 dollar aan inkomstenbelasting hebben betaald. Al jaren wil men dat de president zijn belastingaangiftes openbaar maakt, maar tot op heden weigert de president dat. NY Times ging zelf op onderzoek uit.

De krant baseert zijn bevindingen op de belastingaangiftes van de afgelopen 20 jaar voordat Trump de machtigste man van het land werd. In tien van de laatste vijftien jaar zou Trump volgens de krant helemaal geen inkomstenbelasting hebben betaald. NY Times meldt het volgende hierover:

"Trump had meer succes met een succesvol zakenman spelen dan met een succesvol zakenman zijn"

Trump zegt er het volgende over.

?ref_src=twsrc%5Etfw

In een reactie op het nieuwsbericht ontkent Trump logischerwijs alles, ook de advocaat van Trump zegt dat de bevindingen nergens op slaan. De enige manier voor Trump om dit natuurlijk echt te ontkrachten is door zijn belastingaangiftes openbaar te maken.

Tot die tijd blijft het een onzeker dossier. Al jaren lopen NY Times en team Trump een vete uit te vechten lijkt het wel. Van Rusland tot de belastingen, het gaat hard tegen hard tussen beide partijen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties