Obama onder druk om grondtroepen in te zetten

Obama onder druk om grondtroepen in te zetten

De Republikeinse voorzitter van het Huis van van Afgevaardigden, John Boehner, heeft President Obama verder onder druk gezet om grondtroepen in te zetten in Irak en Syrië tegen ISIS. Volgens Boehner zal Obama's missie om ISIS te vernietigen falen met alleen bombardementen. Daarom is het onvermijdelijk dat er ook boots on the ground worden ingezet. Volgens Boehner is de belofte van Obama dat er geen Amerikaanse grondtroepen worden ingezet een grote vergissing. Boehner wil ook het Congres, dat nog met reces is, bijeen roepen om militaire acties in Irak en Syrië te autoriseren. De luchtaanvallen op ISIS zijn nu door de Obamaregering gebaseerd op resoluties van het Congres uit 2001 en 2002 om Al Qaeda aan te pakken en de autorisatie voor de invasie van Irak.

Het pleidooi van de neoconservatieve interventionisten lijkt steeds meer steun te krijgen onder de Amerikaanse bevolking, die sinds de oorlogen van Bush in Irak en Afghanistan niks moest hebben van nieuwe militaire avonturen. Volgens een peiling van NBC en de Wall Street Journal verwachten 72% van de Amerikanen dat Amerikaanse troepen nodig zijn om ISIS te verslaan in Irak en Syrië. 45% is voor de inzet Amerikaanse grondtroepen, terwijl 37% tegenstander blijft. De vraag is of Obama bestand is tegen de druk van de Republikeinse oppositie en de neoconservatieve haviken in zijn eigen partij zoals Hillary Clinton en Diane Feinstein, voorzitter van de inlichtingencommissie van de senaat nu de publieke opinie zich tegen Obama keert.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties