Obama weet niet waarom hij meedoet

Geen categoriemei 30 2012, 14:54
Machtshonger.
President Obama weet eigenlijk nog steeds niet waarom hij nu eigenlijk een tweede termijn probeert binnen te slepen. De slimste koppen van de Democratische Partij zijn al tijden bezig om een mooi thema te verzinnen, waarmee ze duidelijk kunnen maken wat Obama precies probeert te doen.
Vier jaar geleden was er 'hope and change' - wat heel aardig klonk. Dit jaar kozen ze voor 'forward', maar dat thema hebben ze maar weer snel afgedankt.
Het probleem is dat Obama simpelweg geen goede, populaire ideeën heeft voor de toekomst van zijn land. Hij is een socialistische politicus, in een land waar socialisten verguisd worden. Eerlijk zijn betekent dat hij herverkiezing op zijn buik kan schrijven. En dat wil hij natuurlijk niet: het presidentschap smaakt naar meer.
Hoe langer zijn campagne zonder thema blijft, hoe groter de kans dat Romney hem verslaat. In de Amerikaanse politiek moet je namelijk een reden hebben om mee te doen aan verkiezingen - een visie die je wilt realiseren. Als je dat niet kan gaan kiezers ervan uit dat je alleen maar meedoet om je machtsgeil bent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten