Oekraïne bereidt zich voor op oorlog met Rusland

Geen categoriemrt 01 2014, 22:01
Oh jee.

Een militair ingrijpen van Rusland in Oekraïne is zaterdag realistischer geworden. De Russische Federatieraad (Eerste Kamer) gaf president Vladimir Poetin toestemming om de veiligheid van Russische burgers in Oekraïne en militaire belangen te beschermen. En het Oekraïense leger moet zijn troepen in gereedheid brengen om te vechten, heeft interim-president Oleksandr Toertsjinov zaterdag bevolen.

Het Oekraïense leger kan normaal gesproken natuurlijk de Russen nooit verslaan, maar ja; ze verdedigen wel hun eigen land. Theoretisch dan. Dat geeft soldaten altijd enkele belangrijke voordelen (kennis van het gebied, passie, etc.).
Dat gezegd hebbende: er valt iets te zeggen voor de stelling dat de Krim nooit echt bij Oekraïne had moeten horen Er zijn daar tallozen Russen. Die zijn Oekraïne een luis in de pels - zie ook hoe blij ze zijn met Poetins actie.
Misschien dat Oekraïne uiteindelijk opgedeeld wordt - een westelijk deel dat op Europa is gericht, een oosters deel dat op Rusland gericht is of zelfs officieel deel van Rusland uitmaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten