Oeps! Bodyguard laat pistool liggen op meisjes-wc van school Amalia

Geen categoriedec 10 2015, 16:58
Andere leerlingen waarschuwden de bewaakster dat het geladen wapen nog op de wc lag.
Vandaag werd bekend dat een bewaakster van prinses Amalia een kleine blunder heeft begaan op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, de school waar Amalia sinds dit schooljaar heen gaat. De bodyguard liet 13 oktober namelijk een geladen pistool liggen op de meisjes-wc.
Gelukkig leidde de vergissing niet tot ongelukken: andere leerlingen waarschuwden de bewaakster dat ze haar wapen had laten liggen, en de bewaakster liep snel terug en deed het wapen weer in het holster. Leerlingen hebben het wapen ook niet in handen gehad. Een woordvoerder van de politie spreekt tegen de NOS over "een menselijke fout die niet had mogen gebeuren. Dit knaagt aan je professionaliteit."
Het incident was aanleiding voor een intern onderzoek, en tijdens briefings zijn politiemensen nog eens extra gewezen op de correcte werkwijze. Er zijn geen maatregelen genomen tegen de bewaakster die de vergissing had gemaakt.
Prinses Amalia wordt net als de rest van de koninklijke familie bewaakt door de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB). Dat is een speciale elite-eenheid van de politie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten