Oeps! CDA gaat zelf de mist in met 'politiek gevoelige' coronasteun

Oeps! CDA gaat zelf de mist in met 'politiek gevoelige' coronasteun

Geld. Bron: Shutterstock.

Bedrijven die vanwege de coronacrisis minimaal 20 procent minder omzet hebben (of verwachten), mogen gebruik maken van de NOW-regeling. Het CDA voldeed duidelijk niet aan de voorwaarden, maar ontving toch een fiks bedrag!

Volgens een woordvoerster werd de aanvraag gedaan nog voor de voorwaarden compleet helder waren. Toen die duidelijk werden gemaakt zagen ze bij het CDA zelf ook wel in dat ze geen recht hadden op het geld, en dat het verzoek dus waarschijnlijk zou worden afgewezen. Niet dus. "Maar toen de voorwaarden duidelijker werden, bleek het niet van toepassing voor ons en is het geld teruggestort op ons initiatief." Het is dus gelukkig wel snel opgelost.

Het CDA heeft nu dus met eigen ogen mee kunnen maken hoe snel er met die subsidieregeling gefraudeerd kan worden. Vroeg of laat komt men er toch wel achter, maar het maakt tegen die tijd natuurlijk wel uit of de fraudeur zich nog in Nederland bevindt, of allang ergens op een tropisch eiland ligt te zonnen.

Het is ook een nogal pijnlijk punt om een hele andere reden. Want in tegenstelling tot het CDA, die ineens een flink bedrag overgemaakt krijgt, zijn er ook zat ondernemers die zeggen helemaal niets te hebben ontvangen, terwijl zij er wel recht op (zeggen te) hebben. Misschien wordt het toch echt eens tijd om dat geld wat beter in de gaten te gaan houden!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties