Onbegrijpelijk: lekkende Wilders-beveiliger Faris K. mag voorlopig van zijn vrijheid blijven genieten

Geen categoriefeb 23 2017, 15:30
De beveiliger van Wilders die nogal hechte banden met de Marokkaanse maffia blijkt te hebben mag voorlopig in vrijheid afwachten of en wat er gaat gebeuren met hem.
Faris K. is deze week helaas het middelpunt van alle aandacht, nadat bleek dat de Marokkaan, mede-verantwoordelijk voor de veiligheid van Geert Wilders, informatie heeft doorgespeeld aan types die daar waarschijnlijk niet bepaald koshere dingen mee zouden kunnen uithalen. De 35-jarige had informatie waar hij vertrouwelijk mee om had moeten gaan, maar besloot in plaats daarvan - waarom is nog niet helemaal duidelijk, maar speculeren is hier niet zo lastig - dat niet te doen.
In dit soort gevallen is het van belang dat zo iemand zo snel mogelijk opgepakt wordt en geïsoleerd wordt van de buitenwereld. Dat klinkt misschien wat cru, maar dat kan letterlijk levensreddend zijn. Nu het spel uit lijkt te zijn is de kans immers groot dat Faris K. nog even snel al zijn informatie zou willen doorspelen, wat vanzelfsprekend koste wat kost voorkomen moet worden. Je weet immers simpelweg niet wat er al wel en wat niet bekend was bij die maffiatypes en hoe Faris K. het spelletje met hen speelde: misschien weten ze alles al, maar misschien hield hij ook nog vitale informatie achter. We weten het gewoon niet, maar het zekere voor het onzekere nemen is in dit soort gevallen altijd de juiste keuze. Eenieder die dat snapt moet dan ook met stomheid geslagen zijn bij het lezen van dit bericht:
https://twitter.com/MarcelHaenen/status/834763742147665920
Jawel: dat betekent niet dat hij voor altijd op vrije voeten zal blijven - dat zou al helemaal onaanvaardbaar zijn - maar hij krijgt hier van de zoveelste D66-rechter in ieder geval wel op een presenteerblaadje de kans om zijn sporen nog even snel uit te wissen. Ja, dat zal vast lekker gaan helpen bij het verzamelen van de uiteindelijke bewijslast.
Prutsers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten