Onder vuur haalt Diederik Samsom keihard uit naar critici

Onder vuur haalt Diederik Samsom keihard uit naar critici

Het korte lontje van Diederik Samsom begint onderhand een beetje te irriteren.

Bij een bijeenkomst over het asielbeleid van het kabinet is Diederik Samsom behoorlijk uit zijn slof geschoten tegen mensen die de euvele moed hadden om hem te bekritiseren. Hoewel hij inhoudelijk wellicht gelijk had sprak de toon van zijn reactie boekdelen over zijn karakter en de manier waarop hij met andere mensen omgaat.

Zoals De Telegraaf bericht:

Samsom ontstak in woede na een reeks verwijten vanuit het publiek. „Bouw dan een brug tussen Turkije en Europa. Dat wil ik doen, maar daarvoor is het nodig om afspraken te maken met dat vreselijke land. Want het begin van die brug ligt in Turkije”, foeterde de PvdA-leider. Hij doelde met ’dat vreselijke land’ op uitspraken over Turkije die eerder uit het publiek kwamen.

Vervolgens haalde hij ook nog even uit naar Griekenland dat hij de schuld geeft van de minder dan plezante manier waarop de vluchtelingendeal met Turkije wordt uitgevoerd. Want ja, die Turken praten terug terwijl de Grieken er niets van zeggen als je ze door het slijk haalt. Dan is het natuurlijk veel gemakkelijker om je pijlen op die laatsten te richten. En dus doet Samsom dat.

Overigens is het natuurlijk best mooi om te zien dat Samsom eerst en vooral onder vuur wordt genomen vanaf links. De PvdA-leider is zelf een activist die linkse mensen jarenlang verteld heeft dat ze zich moeten misdragen als ze het één en ander voor elkaar willen krijgen. Nu doen ze dat dus... maar niet alleen tegen 'rechts,' maar ook tegen hém.

Iets met boontje komt om zijn loontje enzo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties