Ongelooflijk! Anne Faber-verdachte Michael P. werd veroordeeld tot 16 jaar cel maar Justitie vond dat te zwaar

Geen categorieokt 10 2017, 10:00
Justitie ging in hoger beroep omdat het vond dat Michael P. een te zware straf had gekregen van de rechter. Dit kan echt alleen in Nederland.
Als je je afvraagt hoe gestoord het Nederlandse rechtssysteem is, nou, kijk niet verder dan de verdwijning van Anne Faber en het verhaal rond hoofdverdachte Michael P. P werd gisteren opgepakt in Den Dolder waar hij op de psychiatrische afdeling van de kliniek Altrecht Aventurijn zat.
Waarom hij daar zat? Meneer is knettergek. In 2010 verkrachtte hij twee meisjes in Nijkerk. Met behulp van een imitatiepistool dwong hij ze om seksuele handelingen te verrichten bij hém én bij elkaar. Toen hij gestoord werd door passanten besloot hij om de twee meisjes mee te nemen naar een andere plek. Daar verkrachtte hij ze opnieuw.
Nadien vertelde P. aan zijn vrienden dat hij hartstikke trots op zichzelf was en dat het "een droom was die was uitgekomen." Ja, om twee onschuldige meisjes te verkrachten. Dat was dus 'een groot doel' van deze gestoorde gek.
En nu komt het. De rechter in de zaak veroordeelde P. tot 16 jaar cel. Normaal gesproken zou dat eerder 12 jaar cel en tbs zijn geweest, maar P. kwam niet in aanmerking voor tbs. Daarom probeerde de rechter hem op deze manier zo lang mogelijk van de straat te houden.
Maar raad eens hoe Justitie reageerde? Juist, dat ging in hoger beroep omdat de aanklagers de straf te hoog vonden:

Maar justitie vond de straf te hoog, waarna een hoger beroep volgde. In hoger beroep werd de straf teruggebracht tot 12 jaar.

Hij zat zeven jaar in de cel, waarna hij bij de kliniek Altrecht Aventurijn terechtkwam. Daar was hij, in de woorden van de politie, ‘geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving’. Hij werd dit jaar in de kliniek ondergebracht. Het is niet bekend of hij daar onder toezicht stond.

Als hij inderdaad verantwoordelijk is voor de verdwijning van Anne Faber leert een snelle rekensom ons dat hij die misdaad nooit had kunnen plegen als Justitie niet in hoger beroep was gegaan en de veroordeling van 16 jaar cel gewoon had laten staan.
Mocht P. inderdaad iets te maken hebben met Anne's verdwijning dan moeten er koppen rollen bij Justitie. En wel meteen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten