Ongelooflijk: deze computer heeft $200.000 opgeleverd op een veiling

Geen categoriemei 31 2015, 19:00
En de donateur heeft recht op de helft van dat bedrag. Het enige probleem? Niemand weet haar naam.
Een ongelooflijk verhaal uit Amerika. Een oudere vrouw had onlangs haar garage opgeruimd. Dit na de dood van haar echtgenoot. Ze had allemaal 'troep' gevonden en bracht die naar een elektriciteitswinkel; misschien dat de objecten het één en ander zouden opbrengen bij een veiling.
Nou dat bleek te kloppen. Er zat namelijk een steenoude Apple computer bij; rijke fans willen daar met alle liefde een enorm bedrag voor neertellen. Uiteindelijk werd de computer verkocht voor $200.000; een enorm bedrag. Dit komt eerst en vooral doordat er maar 200 exemplaren gemaakt zijn van de Apple I (One).
Het bedrijf wil de vrouw nu graag de helft van het bedrag geven - daar heeft ze recht op - maar dat gaat wat lastig. Ze heeft haar contactinformatie namelijk niet achtergelaten.
Daarom heeft de eigenaar van het bedrijf in kwestie de media gecontacteerd. Hij hoopt dat de media-aandacht ervoor zorgt dat de vrouw zich alsnog meldt zodat ze haar deel van het geld kan ophalen. We zullen maar zeggen: geen slechte som die je man dan toch nog even voor je nalaat.
Oh, en voor geldjagers denken dat ze de boel voor het lapje kunnen houden: de man zegt dat hij zich de vrouw bijzonder goed kan herinneren. Hij is dus niet eens bijna bang dat iemand hem voor de gek kan houden. Als hij de vrouw ziet weet hij meteen dat zij het is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten