Ongelooflijk! Gestolen telefoon pakketbezorger ligt in azc: politie kan er niks tegen doen na aangifte

Ongelooflijk! Gestolen telefoon pakketbezorger ligt in azc: politie kan er niks tegen doen na aangifte

Diefstal van een telefoon. Bron: Shutterstock: Door tommaso79

Pakketbezorger Kevin van Munsteren is toch wel de pechvogel van de week. Zijn telefoon werd gestolen en via traceersoftware wist hij de locatie van zijn telefoon te achterhalen: het azc van Harderwijk. Hij deed direct aangifte, maar de politie kan niks voor hem doen.

Tijdens een bezorgdienst werd zijn telefoon gestolen. Hij hoefde maar enkele pakketjes bij een adres te bezorgen en besloot zijn bus niet op slot te doen, want hij zou in een mum van tijd weer terug zijn. Juist op dat moment werd zijn telefoon gestolen.

,,Toen ik terugkwam bij mijn bus merkte ik al gauw dat mijn telefoon gestolen was. Terwijl ik precies voor de deur geparkeerd had. Het moet echt supersnel gegaan zijn. Dat kan niet anders. Bij de tandartsenpraktijk heb ik de zaak opgebeld. Ook heb ik nog gevraagd of ze bewakingscamera‘s hadden, maar dat was niet het geval. Toen ben ik terug naar Rotterdam gereden. Daar heb ik aangifte gedaan.’’

Gelukkig is een gestolen telefoon vandaag de dag redelijk eenvoudig terug te vinden. Via traceersoftware van zijn werkgever komt hij er al snel achter dat zijn telefoon in het azc van Harderwijk ligt. Hij neemt contact op met het azc, maar die mogen niks doen en verwijzen hem door naar de politie. De politie kon ook niet veel doen omdat de telefoon op dat moment niet was verbonden met het netwerk.

De Nederlandse wetgeving in een notendop: je weet, via handige software, waar je telefoon is maar de politie mag niks doen omdat je telefoon uitstaat en geen actief signaal afgeeft. Grijpt de politie wel in dan overtreden ze het woningrecht. Ondertussen ligt zijn telefoon dus nog steeds op het azc.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Politie AZC aso-azc diefstal Telefoon

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties