Ongelooflijk! Kijk hoe een tiener het wereldrecord Rubiks Kubussen verbetert: 5,25 seconden!

Geen categorieapr 28 2015, 12:00
Ongelooflijk! En ik heb het na tien minuten nog niet opgelost!
Tot voor kort had de Nederlander Mats Valk het wereldrecord Rubiks Kubussen op zijn naam staan. Dankzijn de Amerikaanse tiener Collin Burns zal hij die tijd flink moeten verbeteren als hij weer 'titelhouder' wil worden.
Een Rubiks Kubus is een kubus waarbij je kleurvlakken moet creëren. Ik heb er een paar geprobeerd te doen, maar gaf het altijd na een minuut of tien op. De 15-jarige Collin Burns denkt daar anders over. Hij vindt het geweldig leuk om te doen en is er ook nog eens bijzonder goed in.
Screen Shot 2015-04-28 at 12.58.21
Onlangs ging hij er eens goed voor zitten in Doylestown, Pennsylvania. Om hem heen zaten en stonden andere tieners die ook mee wilden doen aan de officiële wedstrijd Rubiks Kubussen. Iedereen wilde het beste uit zichzelf halen en een epische prestatie afleveren.
Screen Shot 2015-04-28 at 13.02.37
Wat Collin vervolgens deed schokte alle aanwezigen. Ze gaven hem zijn kubus voor de wedstrijd. Hij keek er rustig naar, onderzocht hoe de kubus door de war was gemaakt. Daarna legde hij de kubus neer op de tafel. Drie, twee, één: oppakken en oplossen maar!
Screen Shot 2015-04-28 at 13.03.56
Het jurylid/de waarnemer zat met de mond vol tanden toe te kijken toen Collin zijn kubus na een magere 5,25 seconden terug op de tafel liet vallen. Het was een wereldrecord. Hij was 0,3 seconden sneller dan de Nederlander Mats Valk.
De aanwezige tieners keken geschokt naar de stopwatch en barsten vervolgens uit in luid gejuich. Ze liepen naar hem toe en sloegen hem op de schouders.
Screen Shot 2015-04-28 at 13.08.11
World Cube Association heeft de video bekeken en zegt dat Collins record inderdaad officieel bevestigd zal worden. Alle regels werden nagevolgd, er werd niet vals gespeeld; het wacht echt een prestatie van formaat. Sterker nog: een prestatie die niemand ooit heeft geleverd.
Het blijft verbazingwekkend om te zien wat echte toewijding gecombineerd met talent kan bewerkstelligen.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/04/3x3-WORLD-RECORD-5.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten