Ongelooflijk: zwaar gehandicapte man reist toch de hele wereld over. Hoe? Met een beetje (veel) hulp van zijn vrienden

Geen categoriemrt 26 2016, 19:00
Geweldig mooi wat deze vrienden over hebben voor deze moedige man.
Kevan Chandler is niet klein te krijgen. Hij is weliswaar zwaar gehandicapt, waardoor hij o.a. niet kan lopen, maar dat weerhoudt hem er niet van om zichzelf elke dag weer mooie doelen te stellen... en om de hele wereld rond te reizen.
In zijn eentje kan hij dat nooit doen, maar gelukkig krijgt hij wat (veel!) hulp van zijn vrienden, die ongekend loyaal zijn.
Kort na zijn geboorte -- nu 29 jaar geleden -- kregen Kevans ouders te horen dat hij aan spieratrofie leed. Ongelooflijk genoeg slaagde hij er op 27-jarige leeftijd toch nog in om op zichzelf te gaan wonen, wat bijna niet te doen is als je zijn ziekte hebt.
[caption id="attachment_134513" align="aligncenter" width="680"]Als kind was Kevan ook bijzonder avontuurlijk. Hij werd daarin gesteund door zijn moeder, die hem duidelijk maakte dat hij alles kon doen wat hij wilde. Als kind was Kevan ook bijzonder avontuurlijk. Hij werd daarin gesteund door zijn moeder, die hem duidelijk maakte dat hij alles kon doen wat hij wilde.[/caption]
Maar dat is lang niet het enige doel dat hij bereikt heeft. Voor hij verhuisde nodigden zijn beste vrienden hem namelijk uit op een groot avontuur door het rioolsysteem van Greensboro. Ze pasten een rugzak aan, waarin ze Kevan konden dragen, en gingen vervolgens met de hele groep op pad.
sewer
Kevan legt uit:

"Na dat avontuur dachten we: oké, wat kunnen we nu doen? Ik wilde altijd al naar Europa reizen, maar wist dat het moeilijk zou zijn om alle mooie plekken te zien."

Sindsdien werkten hij en zijn vrienden aan een plan om één mooie droomreis te maken.
carrying
"Ik wilde heel veel verschillende plekken bezoeken," zegt Kevan, "maar besloot uiteindelijk om plekken te kiezen die iets te maken hebben met mensen die mij geïnspireerd en beïnvloed hebben."
Eén van de plekken die ze vanaf 19 juni gaan bezoeken? Een klooster op het Ierse eiland Skellig. Dit klooster is historisch: het werd al in de zesde eeuw na Christus gebouwd. En mensen met rolstoelen kunnen het klooster normaal niet bezoeken. Dankzij zijn vrienden kan Kevan dat binnenkort wél.
Vervolgens gaan Kevan en zijn vrienden naar Samois-sur-Seine in Frankrijk. Zijn grote held, de jazz-muzikant Django Reinhardt, heeft daar namelijk gewoond. Zoals Kevan uitlegt:

"Hij heeft me ongelooflijk geïnspireerd. In plaats van op te geven toen hij door een ongeluk zijn linkerhand permanent beschadigde zette hij gewoon door en ging hij door met spelen."

back
Het meest opmerkelijke van dit verhaal? In mijn ogen is Kevan een veel grotere held dan Django... en dus ook een grotere bron van inspiratie.
Wat Kevan betreft eindigt zijn reis op geweldige wijze: met een trip naar Kensington Gardens in Londen. Dat is namelijk niet alleen waar zijn voorouders vandaan komen, maar ook J.M. Barrie, de auteur van Peter Pan.

"Heel veel auteurs waar ik tegen op kijk komen daar vandaan, dus ik vind het schitterend om de omgeving te zien die hen zo inspireerde. Ik denk ook dat het belangrijk is om te weten waar je vandaan komt."

Kevans boodschap voor anderen: het is altijd lastig om te reizen, of je nou gehandicapt bent of niet. Het gaat erom dat je toch gewoon op pad gaat en ervan geniet.
En dat lijkt me een heel mooie boodschap -- voor iedereen, gezond of gehandicapt.
Als jij Kevan en zijn vrienden graag wilt steunen, ga dan naar zijn GoFundMe-pagina en doneer daar een bedrag. Het hoeft niet eens veel te zijn: alle kleine beetjes helpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten