As-Soennah-moskee op walgelijke wijze onteerd door Pegida

As-Soennah-moskee op walgelijke wijze onteerd door Pegida

De voorbeelden van waarom de multiculturele samenleving spanningen oproept blijven zich opstapelen. Ook vandaag kunnen we weer een incident in een lang rijtje van criminaliteit, terroristische aanslagen, pestgedrag, racisme en andere ongein toevoegen. Dit keer werd in Den Haag de As-Soennah-moskee door vandalen Pegida-aanhangers voorzien van een groot spandoek waarop de tekst 'Profeet Mohammed kinderneuker' te lezen viel, zo stelt NOS teletekst.

Aanleiding voor het incident, waarbij de moskee werd onteerd door het spandoek, was de onvrede bij de organisatie van Pegida over het telkenmaal 'weigeren van het toekennen van het demonstratierecht door de instanties'. Zo wilde de organisatie onlangs nog een barbecue met varkensvlees organiseren. Dus dit keer gingen ze bij Pegida zonder toestemming knutselen en kwamen ze met een etalagepop en een spandoek aanzetten.

De pop naast de moskee moest doorgaan als een afbeelding van de islamitische profeet met een baby 'voor zijn kruis'. Een onsmakelijke actie als je het mij vraagt en welk positief effect dit zou moeten sorteren weet ik evenmin. Dat iemand de profeet Mohammed afbeeldt op een tekening of hem 'beledigt' is tot daaraan toe. Dat zou gewoon onder de vrijheid van meningsuiting moeten vallen, maar het ongevraagd intimideren van religieuze gemeenschappen is dat natuurlijk niet!

Wat er met de actie, behalve oplopende emoties, is bereikt is dan ook de vraag. De multiculturele samenleving is op dit moment een feit. En we mogen allen erkennen dat het zeker niet zo lekker loopt als men in de jaren '60 en '70 had voorgesteld. Met dat in het achterhoofd dient de politiek beleid te maken om de massa-migratie in te perken zodat er kan 'worden gedweild met de kraan dicht'.

Dat laatste is iets waar velen zich van bewust zijn, maar het neerzetten van etalagepoppen helpt in ieder geval niet om iedereen achter het bovenstaande plan te krijgen. Het inperken van de migratie zegt verder ook niets over hoe welkom de Turkse diaspora in Nederland is. Maar wel over hoe welkom nieuwkomers in het vervolg zijn. Minder welkom dus. Nu is het zaak dat iedereen zich even achter de oren gaat krabbelen om na te denken over de vervolgstappen.

Want provocatieve acties als deze springen wel in het oog, maar lijken niet bij te dragen aan dat waar iedereen in Nederland naar toe wil: acceptatie van elkaar en het minimaliseren van de spanningen.

Lees meer over:
Pegida moskeeën Mohammed

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer