Onthulling: Rutte en Merkel sloten geheim akkoord met Turkije om jaarlijks 250.000 nepvluchtelingen op te nemen

Onthulling: Rutte en Merkel sloten geheim akkoord met Turkije om jaarlijks 250.000 nepvluchtelingen op te nemen

De hypocriete aap komt uit de mouw: Mark Rutte en Angela Merkel sloten in het geheim een akkoord met Turkije om Europa jaarlijks 150.000 tot 250.000 nepvluchtelingen te laten opnemen. Die informatie deelden ze niet mee aan andere Europese leiders.

Mark Rutte, een grotere hypocriet en opportunist is er niet. De man hangt werkelijk van leugens aan elkaar. En maar grijnzen en mensen de les lezen als ze hem bekritiseren.

De Nederlandse premier Mark Rutte en Duits bondskanselier Angela Merkel hebben bij het sluiten van de vluchtelingendeal tussen de Europese Unie en Turkije concrete toezeggingen gedaan. Nederland en Duitsland spraken af jaarlijks 150.000 tot 250.000 vluchtelingen uit Turkije te halen en toe te laten in de EU. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt. Die aantallen en de afspraak met Turkije zouden de andere Europese lidstaten niet zijn meegedeeld.

Dit blijkt allemaal uit een boek dat Welt-journalist Robin Alexander schreef over de wijze waarop Merkel om is gegaan met de zogenaamde vluchtelingencrisis. Volgens Alexander vond er op 6 maart 2016 een ontmoeting plaats tussen Merkel, Rutte en de toenmalige Turkse premier Davutoglu. Op dat moment was Nederland voorzitter van de Europese Raad, wat Rutte's aanwezigheid verklaart.

Hoewel Rutte en Merkel publiekelijk beweren dat ze geen concrete toezeggingen hebben gedaan aan Turkije wat betreft het aantal vluchtelingen dat de Europese Unie jaarlijks zal opnemen blijkt dat één grote leugen te zijn. Die afspraken zijn namelijk wél gemaakt. Bij wijze van "Gentlemen's agreement" kwamen de drie regeringsleiders overeen dat Turkije jaarlijks 150.000 a 250.000 vluchtelingen zou mogen doorsturen. Het is dus geen ongelukje dat de vluchtelingeninstroom maar niet eindigt. Merkel en Rutte zijn daar zelf mee akkoord gegaan.

Om de schijn vervolgens op te houden in Europa presenteerden Rutte, Merkel en Davutoglu het plan als "een voorstel" van Turkije aan de Europese Raad.

Rutte en Merkel namen zich toen voor andere EU-lidstaten te overhalen vluchtelingen uit Turkije op te nemen. Het contingent zou onder deze 'coalition of the willing' worden verdeeld.

Dit is dus hoe Rutte dit grote immigratiespel (en het spel met Turkije!) speelt. Publiekelijk, voor de camera's, doet hij net alsof hij immigratie- en Erdogan-kritisch is. Als vervolgens niemand meekijkt zet hij zijn masker snel af en toont hij zijn ware aard. En die aard van Rutte blijkt verdacht veel te lijken op die van Alexander Pechtold en Jesse Klaver.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties